Arkiv

Amputert karneval i hovedstaden i år.

Karneval uten Samba-skoler i år.
Samba skoler og stammene av indianere i Potiguar fra Natal gjorde et siste forsøk på morgenen mandag (4), for å prøve å redde paradene under karnevalet i år. Direktør for Aestim, en organisasjon som representerer karneval foreninger, presenterte for presidenten av stiftelsen , Dakiske Galvão, et nytt forslag som ville tillate parader: i tillegg til de R $ 50.000 opprinnelig gitt av byen som godtgjørelse, foreningen foreslo at dette ble fjernet fordi (i favør av skoler og stammer) R $ 127 tusen for strukturen av ‘sambódromo’ i Ribeira. Men uføret skapt rundt sambaparadene  hadde allerede blitt satt på fredag (1st), når ordfører Carlos Eduardo formidlet offisielt til alle deltakere i karnevalet i at kommunen ikke kan utvide sin evne til benytte anledningen og å sponse  noe av de søkte midlene, totalt R $ 450.000 (godtgjørelse awards) og det ble derfor  definert at alle parader ville bli kansellert.

Flere samba skoler har derfor begynt å pakke ned kostymer og rekvisitter og satser heller på at kommunen vil ha bedre råd i år 2014?

Den dårlige økonomien i hovedstadens bykassa, får derfor kjedelige følger for alle som har gledet seg til paradene fra Samba-skolene som har slitt og strevet både med trening, innsamlinger og kakelotterier i hele . Uten økonomisk støtte fra kommunen så er disse paradene ikke gjennomførbare dessverre.

Flere forsøk er gjort for å prøve å redde noen av paradene, men økonomen til kommunen er så bunnskrapet at man ser seg ikke istand til å sponse samba-parader under karnevalet, på bekostning av helsevesen og et enda dårligere sosialvesen.

Dakiske rapportert at Natal er den femte hovedstaden i landet til å måtte avbryte parader av Samba skoler, ved siden av Porto Velho (RO), Maceió (AL), São Luiz (MA) og Florianópolis (SC), pga store  budsjettproblemer.

Uten penger er det ikke lett for de politiske myndighetene å kunne sponse noe som helst og uten å få pepper fra det holdet som eventuelle midler blir flyttet/stjålet fra i så fall?