Arkiv

VM-2014 – Stor mulkt til Minas Gerais pga problemer på Mineirão Stadion.

Gruve Konsortiet som er ansvarlig for den nye Mineirão Stadion, er blitt kraftig bøtelagt.

 

Regjeringen i Minas Gerais var raskt ute til å forsøke å hindre de strukturelle problemene som ble sett i søndagens derby mellom Atletico Mineiro og Cruzeiro, skulle gjentas på Mineirão Stadion. På en pressekonferanse mandag avslørte guvernør Antonio Anastasia at gruve-konsortiet, selskapet som er ansvarlig for administrasjonen av stadion etter ombyggingen av stadion, nå har blitt bøtelagt  R $ 1 million reals.

De nye problemene var helt åpenlyse under åpningen av Mineirao Stadion.

Før kampen så deltok Anastasia i et møte i byen, sammen med ekstraordinære World Cup sekretær i Minas Gerais (Secopa-MG), James L. og presidenten for gruve-konsortiet Arena, Ricardo. Ali, de tre diskutert problemene som ble sett i åpningen og  hva som skal til for at dette vil bli rettet. «Vi var i stand til å identifisere noen store feil som vi opplever som  normalt. Spørsmålet om tilgang til parkeringsplasser, er feil som kan rettes. Men vi hadde mere alvorlige feil i forhold til åpne barer og mangel på drikkevann. Gruve-konsortiet er forpliktet til straks å rette disse feilene og SECOPA vil holde et svær årvåkent øye til dette,  sa»James L.

Mineirão Stadion ble for to år og syv måneder tilbake stengt for reformer/ombygging som er nødvendig for å være vert for Confederations Cup spill i 2013 og 2014-VM, men ved  gjenåpningen av stadion, fant man skitne bad og ikke noe vann der og de måtte kjøpe drikke eller mat fordi bare noen få barer var åpne i korte perioder.

«Dessverre vi hadde problemer. Vi kaller inn de som driver Stadion og forlanger en umiddelbart løsning av problemene som skal måtte gjøres for neste kamp og viser til at man allerede er igang med utbedringene og alt skal være i orden til denne kampen.

FIFA har også rynket pannen, etter at denne sørgelige rapporten har lekket ut til media.