Arkiv

Politiet beslaglegger rene krigs-arsenal av våpen hos arresterte kriminelle.

Politiet beslaglegger  hele våpen-arsenal under krigen med proffe innbruddstyver.

Beslagene av sofistikerte våpen hos arresterte kriminelle, bare økerår for år sier politiets spesialavdelig tilmedia.

Denne spesialavd. DEICOR som etterforsker og  bekjempe organisert kriminalitet (Deicor) har arrestert flere etter tre bankran utført av proffe spesialister i biler med spesialitet for sprenging av minibanker. Disse gjengen som har avdelinger  som er aktive i Bahia, Pernambuco, Paraíba og Rio Grande do Norte. Slik som banditten João Maria dos Santos,  kalt»Gugu», som ble arrestert i Cajupiranga-distriktet, i Parnamirim, hvor han forsøkte å redde kompisen Paul Souza Siqueira de Souza,  kalt «virus», mens José Carlos dos Santos Bezerra ble arrestert under forsøk på å unnslippe etter skuddveksling med polititjenestemenn i Shopping  Senteret Cidade Jardim, i går ettermiddag, en av banditt-favorittene blant mange supermarkeder langs Avenida Roberto Freire.

José Bezerra ble innlagt på sykehus i akuttmottaket hos Clovis Sampson, mens to andre er fengslet i det statlig fengselssystemet. De tre banditten som ifølge politiet hadde leid to «flats» i Ponta Negra og annen eiendom i Cajupiranga og på denne måten kunne  forvirre politiet og forhindre at alle tre holdt sammen til enhver tid, så ble det beslagt mye materiale, slik som våpen og ammunisjon, samt endel bytte og matvarer, som ble lagret på de forskjellige stedene.r.

Med gruppen av angripere, så er de anklaget for minst 50 bankran i flere stater, Civil politiet har beslaglagt tunge våpen med store kalibre, nærmest et arsenal med stor destruktiv kraft, som inkluderer to pistoler, tre rifler og en hagle 12, to granater, dynamite emulsjon (banan) og en detonerende lunte. Våpen for å ødelegge bildekk på etterfølgere , fire militære kommunikasjons-radioer, store mengder av grov kaliber ammunisjon, ballistisk/skuddsikre vester og svart skjorter fra det føderale politiet og i tillegg til en plantegning (skisse) som representanten Sheila Freitas antas å være fra en bygning av en sikkerhets- og transportselskap, ettersom det viser, for eksempel plasseringen av pengeskap etc. og andre deponier hvor man oppbevarer verdisaker, penger og andre verdisaker.

Detaljer om politiets operasjoner, arrestasjonen/informasjon om banditter som de var i besittelse av og enda flere store beslag av våpen ,ble presentert i går av Sheila og representanten av delegaten for General av Civil politiet, Fábio Rogério.

Lettelse for å klare å komme de kriminelle på sporet, retter Deicor stor takk til informasjon fra det sivile politiet av Bahia, fordi de hadde etterforsket denne banden allerede i månedsvis. under navnet «Serpentin», da  operasjonen ble startet  på ettermiddagen torsdag 7 November 2012.

Representanten Sheila Freitas sa at alt materialet som ble beslaglagt i hendene på røverne, inkludert omlag R $ 80 millioner som var «fordelte» blant de tre arrestert, vil nå bli gått igjennom av ekspertise innen det tekniske og vitenskapelige politiets Institute (Itep), med det formål å konfrontere og å eksemplifisere dette, med kapsler av sprengstoff og med kuler/ammunisjon og andre materialer beslaglagt som ble brukt under eksplosjoner på minibanker hos Bradesco og Banco do Brasil, som skjedde i de tidlige timene av 31 januar i år i Serra de São Bento, i regionen Trairi, og i byen Guvernør Dix-sept Rosado, i den vestre regionen og banken i Brasil til Sao Paulo i Potenti, kriminalitet oppstod på dag 19 av samme måned.

Ifølge representanten, som eksisterer mellom gruppen av angriperne som sprengte minibanker hos bankene i RN, det var to medlemmer «med en aksent som ikke er her fra regionen» og blant bandittene som ble arrestert torsdag kveld, Paulo Souza er av Paraná og  José Bezerra er fra Mato Grosso , mens «Gugu» er en velkjent narkolanger og innbruddstyv fra Rio Grande do Norte.

Kronologi

Forekomster av bankran og minibanker i 2012

2012

-09/02 Banco do Brasil, Senac/Alecrim/Natal, åpnet med en skjærebrenner.

 

19/02-Santander, Mossoró, også med en skjærebrenner.

 

-03/03 Bradesco, Santa Maria, eksplosjonen av minibanker.

 

-06/03 Banco do Brasil, fjell, bryte med en skjærebrenner.

 

07/03-Banco do Brasil, São José de Campestre, tukling med en skjærebrenner.

 

17/03-Banco do Brasil, Baraúnas, tukling med en skjærebrenner.

 

24/03-Banco do Brasil, urbane/Christmas, åpnet  med skjærebrenner.

 

-09/04 Bradesco, store ødeleggelser etter, innbrudd med eksplosiver.

 

16/04-Banco do Brasil, Mossoró, åpnet med skjærebrennerl

 

04/05-Banco do Brasil, RN, bankran.