Arkiv

Karneval i Ponta Negra har begynt begynt med feiringen alt.

Feststemte invaderer gatene i Ponta Negra under karnevalet.

Festligheter under karnevalstden, har allerede begynt i Ponta Negra. En flokk med utkledde mennesker samler seg langs restene av strandpromenaden i Ponta Negra, her finner vi folk utkledde som ; Hekser, poeter, munker, varulver etc. etc. og fantasien er tydeligvis stor, både hos unge og gamle mennesker for karnevalet er liksom for alle folkegrupper, der folk morer seg storartet. Her finner alt av moro og selv Minister for STF, Joaquim Barbosa, kom for  å kunne nyte festen.

«Jeg forlot Brasilia direkte og fløy til Natal, for å nyte dette Carnival av Ponta Negra som er fantastisk moro og meget animert og fredelig gjennomført. Her kan alle har det gøy uten frykt, sa»Joaquim Barbosa under vaktsomme øyne fra et mannsterkt oppbud av politi.

Før avreise av blokkene i paraden jublet deltakerene til bandet Perfume de Gardenia animou os foliõesduft av Gardenia revelers. Konsentrasjonen begynte kl 16:00, på Ponta Negra-strandens torg (bak den første Kamerun restauranten). I år er temaet «Poetas» (poeter) sammen med temaet  «Karneval i vals», en hyllest til 100 år av Royal filmen «Waltz», komponert av den berømte potiguaren Tonheca Dantas. Mange fine dukker og kostymer strømmet forbi oss under paraden og mange hadde lagt ned mye arbeid når det gjelder sine kostymer?  Vi la spesielt merke til blokken av  «Boi de Reis» med sine utsmykkede og flott maskerte fremtreden av oksen og Jaragua.

Paraden beveget seg så i sakte fart igjennom gatene i nabolaget til lyden av bandet Frevo fra Mexico, ledet av barn og deltakere fra Mexico Bethoven Jubileet.

Paraden ebbet så etter hvert ut rundt klokken 22:00 i området rundt Praia Shopping og alle gikk hver til sitt for å fortsette festen der. Party-lydene utover kvelden og natten var ikke til å ta feil av i områdene rundt i Ponta Negra og Capim Macio!