Arkiv

FIFA offentliggjør treningsstedene som lagene kan bruke før VM-2014.

FIFA bekjentgjør nå lokasjonene for de 16 treningssentre foran 2014-VM.

Det internasjonale fotballforbundet FIFA utga sist fredag (8), den andre og nest siste offentlige listen over områder som er berettiget til å motta trening fra 32 lag, inkludert brasilianske og som vil konkurrere under  2014-VM.

Den nye versjonen av katalogen for trenings-sentre valgene (CTS) foreslår nye valg av 16 steder der lagene skal kunne bo og trene, og dette bringee nå antallet opp 70 alternativer totalt som er godkjent av myndighetene i samarbeid med de lokale organiserings komiteene (COL). Den første listen med sine 54 alternativer, var spredt over 43 byer over hele landet og ble offentliggjort i August  2012.

Her velger man sine egne valg fra katalogen, med teknisk informasjon om disse stedene som vil tjene som grunnlag for at utøverne kan bli godt akklimatisert og kan forberede seg godt føre turneringen. Hvert alternativ består av et hotell og et treningssted. (arena) FIFA kravet er at det er minst 64 par av slike godkjente alternativer. Dermed har hvert lag minst to alternativer å velge mellom. Lagene har frist frem til januar 2014, til å bestemme hvor de vil bo og trene.

De nye stedene på denne andre listen, så ni er i sørøst (seks i Sao Paulo, to i Rio de Janeiro og én i Minas Gerais). De andre fem er i den sørlige regionen (to i Rio Grande do Sul, to i Santa Catarina og Paraná). Det er også et nytt alternativ i delstaten Maranhão i nordøst-regionen, og en i Midtvesten, i Brasilia. I den føderale hovedstaden så ble banen Vila Olímpica do Corpo de Bombeiros valgt til den nasjonale treningen, sammen med hotellet Plaza Manhattan.

Av 70 hoteller og treningssentre som allerede er godkjent av FIFA, så er de fleste (39) nede i sørøst, spredt utover byer som Belo Horizonte (MG), Barra gjøre Piraí (RJ), Ipatinga (MG), Ribeirão Preto (SP), Santos (SP), São Paulo (SP) og Vitória (ES).

Så kommer den sørlige regionen, med 19 steder i Bento Gonçalves (Rio Grande do Sul), Cascavel (Paraná), Curitiba (PR), Florianópolis (SC), Porto Alegre (RS), Joinvile (SC), blant andre. I Nord har nordøst og Midtvesten fått 4 alternativer.

Den endelige versjonen av katalogen bør kunne bli offentliggjort  i November og kan bringe enda flere nye alternativer som er godkjent av FIFA. Ifølge forbundet, så er mer enn ett hundre tekniske detaljer avgjørende for å få godkjent et slikt treningsted, som f.eks. elektrisite og vannforsyning, tilgang til lagene å få bruke gode printer-faciliteter, gode muligheter for intervjuer, garderober, fasiliteter beregnet for for idrettsutøvere, jordtype, drenerings-forhold og avstander mellom stadioner og viktige lokasjoner som f.eks. flyplasser.

Så da er det bare å holde tommelene fremdeles og si tvi-tvi for fotball VM 2014 i Natal og i resten av Brasil!