Arkiv

UP melder om færre dødsfall langs veiene under dette karnevalet.

 Antall trafikk-ulykker var 38% lavere ved dette karneavalet enn i fjor.

 

Antallet trafikkulykker på de føderale motorveier i staten Rio Grande do Norte falt 38% sammenlignet med i fjor. Føderale motorveier og politiets data for dette, er delvis oppdaterte fra siste fredag (8) inntil i går ettermiddag, men resultatet i RN er ikke bare for Potiguar, men følger en nasjonal trend.

Likevel så er mange av disse ulykkene grunnet menneskelige feil og slendrian, for ikke å snakke om fyllekjøring og kunne i utgangspunktet vært unngått?

Myndighetene for offentlig sikkerhet avslørte på dagen igår kl. 10:00, at det administrative sentrum av staten og regjeringen, ser resultatet for Carnival operasjonen 2013 som meget godt. Forsterket med flere patruljerer som vedvarer i dag, (selv om det er siste Carnival-dagen) følger med argus-øyne mange feststemte Carnival-deltakere  tilbake til sine respektive byer langs med motorveiene i distriktet.
Returen til sine hjemsteder har likevel vært preget av noen stygge ulykker og mange skyldes utålmodighet og en elendig kø-kultur og tendenser til sniking i saktegående køer dessverre.

Flere har mistet livet på veiene under dette karnevalet pga noe så triviellt som at de ikke «orket å bruke sikkerhetsbeltene» i bilen. Dette er et problem som PRF (UP) har slitt med i flere år – særlig er tendensen dårlig blant unge mennesker  som ofte kjører ute å bruke «pysestrikken» som de kaller den – det kan fort bli ødesdigert for vedkommende?
Store hastigheter på tungt trafikkerte veier, er også et stadig tilbakevendende problem og man har liten forståelse for at det er en grunn til hastighetsbegrensningene som er satt av myndigheten i landet.

Det ser ut til at antallet som blir tatt for fyllekjøring, fremdeles er alt for høyt, men den nye «seca-loven» som satte helt nye grunnleggende begrensninger  og straffer for dem som brøt den nye loven, har helt opplagt fått antallet som blir tatt – kraftig tilbake. Store bøter for små overtramp og fengselstraff og inndragelser av kjøretøy, har gitt brassene noe å tenke på, før de slenger nedpå en Jonny Walker for hver Bar langs veien – noe som var meget vanlig før. Det er en velbegrunnet sannhet at det finnes uhyggelig mange alkoholikere her i landet og dette må derfor nødvendigvis sette spor etter seg langs veiene også.

Kjør derfor aktpågivent og defensivt, bruk belter og følg hastighetsbegrensningene/trafikkreglene og drikk aldri alkohol når du skal ut på veien for å kjøre bil – det finnes alt for mange fra før der, som driver i dette farlige gamet?

God Tur!