Arkiv

Fare for nye Dengue epedemier.

SESAP advarser om risikoen for en ny Dengue-epidemi.

 

Kommunene José da Penha, Pau, Pau dos Ferros og Rafael Fernandes begynner å anta en ny epidemi av denne lumske sykdommen. De er en del av listen over de 48 byene Rio Grande do Norte med svært høy risiko for utbrudd av en epidemi av sykdommen i 2013. Delstatshovedstaden Natal finnes også finne på listen over dem som danner kartet over sikkerhetsproblemet av Dengue i RN, avsløres av statssekretær for helsen i kommunene Mossoró, Caicó og antas av myndighetene også å være blant de som har en høy risiko for en ny epidemi av dengue feber. Kart over sikkerhetsproblemet viser at 40 kommuner/byer har høy risiko, med en middels risiko for 42 og 37 er med en lav risiko for en epidemi av dengue feber.

«Disse tallene er innenfor den årlige gjennomsnittlige registreringen fra Sesap, det er ikke noe mye forskjellig fra tidligere år. Intensjonen er ikke å skape engstelse, men mere for «å være føre var» og å skape så få sykdomstilfeller som bare mulig.

 

Det er høy risiko for dengue epidemi i nesten alle regioner i RN, men i noen områder som Natal, Mato Verde og Serido så fokuseres  det derfor mot  en litt større mengde by med svært høy risiko.

 

Assisterende utenriksminister helse, Ion Andrade, sa kommunen Natal bør få vektor og foreløpig kontroll i de neste ukene, innen den planlagte tidslinjen. Videre ble det gjort en tidligere mobilisering i samfunn av de vestlige og  de nordlige distriktene.

 

«Endemisk sykdom-agenter kommer inne disse to arealer å gjøre tidligere forebygging. I tillegg ble grunnlagt en forum, med deltakelse av ulike sekretariatene, til felles tiltak inneholde denne epidemien, hvis det vil skje, «stedfortreder for SMS.

 

VARSEL;

 

Kommuner som epedemier kan oppstå;

 

TA

 

BENTO FERNANDES

 

CAIÇARA GJØR RIO VENTO

 

CAICÓ

 

CARNAÚBA DOS DANTAS

 

CEARÁ-MIRIM

 

LISTE

 

GALINHOS

 

JANDAÍRA

 

JANDUÍS

 

JARDIM DE ANGICOS

 

JARDIM DO SERIDÓ

 

JOÃO CÂMARA

 

JOSÉ DA PENHA

 

PLATER

 

LAJES TID

 

MACAÍBA

 

MACAU

 

MAXARANGUAPE

 

MOSSORÓ

 

CHRISTMAS

 

NYE CROSS

 

PARANÁ

 

PARAZINHO

 

PARELHAS

 

PARNAMIRIM

 

PAU STRYKEJERN

 

PEDRO AVELINO

 

SANTA CRUZ

 

SANTA MARIA

 

SANTANA GJØRE MATOS

 

SANTANA GJØRE SERIDÓ

 

SANTO ANTÔNIO

 

SÃO GONÇALO GJØRE AMARANTE

 

SÃO JOSÉ DE MIPIBU

 

SÃO JOSÉ DE CAMPESTRE

 

SÃO MIGUEL

 

SAO MIGUEL GJØRE GOSTOSO

 

SÃO PAULO AV POTENGI

 

ER Å TA

 

SENADOR GEORGINO AVELINO

 

TAIPU

 

TENENTE SHANGRILA CRUZ

 

TIBAU

 

TIBAU DO SUL

 

OKSER

 

VIÇOSA