Arkiv

Internasjonal ankomst på flyplassen er ferdig renovert.

Ankomsthallen for internasjonal trafikk, er ferdig renovert.

 

Den international ankomsthallen på flyplassen Augusto Severo er nå endelig ferdig renovert. Dette er virkeligheten som møter dem som kommer fra et annet land og så langt bare for luft passasjerterminalen. Reform og utvidelse av prosjektet, utført fra august i fjor og verdsatt til mer enn R $ 16 millioner, inkludert renovering av toaletter, med dertil et stellebord, bygging av nye oppholdsrom for lasting og lossing, installasjon av to nye heiser og rulletrapper inne i landingsområdet, samt installasjon av 12 nye check-in punkter/skranker. Selve landings-området ble utvidet med 34.16%, ifølge Infraero. Likevel kan flyplassen ikke møte etterspørselen av trafikk. Ifølge tjenestemenn, kan ikke Augusto Severo motta mer enn en stor internasjonal flygning samtidig.

Santos NA som er opereratør innen ankomst-området og prosessen med å slippe passasjerene ut fra ankomst kommer til å ta opp til to timer opplyser NA.

Flyten av flyreiser som ankommer Augusto Severo fra andre land er heldigvis ikke intens. Bare fem internasjonale flyreiser fra Portugal, Italia og Nederland, landing i Natal og det med god tidsavstand. Men bare et overfylt stort fly ankommer, så blir situasjonen mer komplisert, da visse fly som ankommer fra disse målene har et gjennomsnitt på 260 seter. Beregnet tid til ferdigstillelse av innvandring prosedyrer, laget av den føderale politiet, og toll-tilsyn av produkter som er kjøpt utenfor landet, gjort av Receita Federal, skal egentlig ligge på 40 minutter, men erfaring viser det i virkeligheten kan ta opp til to timer for å komme igjennom nåløyet på Augusto Severo. Denne tidsrammen er større enn forventet og miljøet og trivsel for visse prosedyrer er ikke av de beste. Selv etter reformen som resulterte i optimalisering av plassen som er tilgjengelig , er landingen ved International slett ikke behagelig. Med ca 100 kvadratmeter driftsområde opplever turister og tilreisende at de har alt for liten plass sammen med kofferten sin.

Frisør Emily Medina ble f.eks. mektig vred over situasjonen da han kom i Natal. Etter flyturen og ankomst 14:00 og synlig trøtt lei, måtte han tilbringe mer enn 50 minutter i kø etter landing. «Det er et fryktelig førsteinntrykk og alt er gjort så veldig komplisert og tidkrevende. Så etter så mange timer med flytid, så må vi finne os i å møte denne køen, «klager. Emily Medina kom til Natal for å slappe av og hadde ingen varer å erklære, noe som irriterte enda mer. «Jeg forstår at folk som har vært på shopping må finne seg i å stå i kø, men hvorfor må jeg det som ikke har noe å deklarere da, spør hun? Det virker som om det er en hel masse rot her, sier hun.

Forretningsmannen Fernando Antônio fra Natal er mildt sagt flau over forsinkelsene, som ifølge ham, er helt særegen for denne flyplassen. «Jeg reiser et gjennomsnitt av tre ganger i året og hver gang når jeg kommer tilbake hjem, så møtes jeg av denne samme situasjonen,» sier han. Han hadde stått allerede i køen i nesten en time og det var fremdeles  mange foran ham i køen .

Avisen Tribuna do Norte som fulgte en del av en landing prosedyre av internasjonale passasjerer, gjorde at bare tilstedeværelsen av teamet var nok til å starte en rekke klager, mange fra anonyme som ventet i køen. Flyselskapets ansatte som avslo å bli identifisert var klare i sin sak: «vi har ingen muligheter for å motta mer enn en flytur/landing på samme tid». Grunnen er som oftest forårsaket av alt for lite personale som er overarbeidet og i underbetalte lønninger/stillinger. Dette gjør at effektiviteten blir å finne der etter.

Journalisten Sonia Correia la merke til  at bare to skranker var betjent hos det føderale politiet når hun ankom til Natal. «Og det var derfor bare en for utlendinger, og en annen for brasilianerne. Ikke rart at Natal får et særdeles negativt rykte sett fra utlandet?

Et annet problem er påpekt av professor Ricky Dalli. Som at plassen for bagasje etter landing er blitt ytterligere redusert, følger den internasjonale bevegelsen av bagasje det samme mønsteret. «Da jeg kom til å plukke opp bagasjen min, jeg kom over flere bager/poser kastet på gulvet, på toppen av den andre. Hvem gjorde noe slikt under identifikasjonen «, klager man? Prosedyren med å lempe/kaste kofferten ut på gulvet er utført av ansatte i flyselskaper og er «standard» siden de trenger å gjøre plass til den andre bagasjen som kommer susende på transportbåndet.

RF vil optimalisere skikkerhetstjenester.

 

En metode for å øke overvåkingen til  Tollvesenet vil bli  innført på flyplassen Augusto Severo fram mot slutten av mars. Kanal utvalg systemet rødt/grønt som brukes på mange plasser  i Brasils flyplasser og dette vil forenkler livet til reisende som ikke trenger å deklarere oppkjøpet av varer utenfor landet. En liten reform vil bli gjort i det operative området på toll-avsatsen. Forventningen er at passasjerenes nødvendige ventetid, da vil bli redusert. De reisende får da to alternativer å velge mellom

 

I dette systemet vil de reisende kunne velge mellom to alternativer; Å gå på grønt «ingenting å deklarere» – eller på rødt; Har varer til deklarasjon.

Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss storartet dertil?