Arkiv

Nyt prosjekt for å optimalisere det offentlige forbruket av strøm.

Et nytt prosjektet lover å optimalisere forbruk av offentlig strøm.

 

Prosjektet E-post kan gi en besparelse på rundt $ 2 millioner per år i kostnadene for byen Natals belysning. I gjennomsnitt forbruker hovedstaden, årlig,R $ 18 millioner med belysning i gatene, torvene og andre offentlige rom. Det nye systemet vil være i stand til å overvåke funksjonen av punkter av lys på gatene og planlegge dem for å kunne på en mer nøyaktig måte å dra nytte av sollyset.

Jean Marie Alves  i Com E-post system, sier at lamper kan være påslått i mindre tid av gangen og på denne måten utnytte fordelen til Com E-post systemet, lamper som brenner i kortere perioder, varer også lenger.

Initiativet oppsto hovedsakelig forskere som er knyttet til Universitetet Federal i Rio Grande do Norte (UFRN), i 2010. Som koordinator for prosjektet, professor i elektroteknikk fra UFRN Gláucio Barrow, er det mulig å forbedre bruken av naturlig lys, spesielt i nordøst. «Du kan planlegge for et lysbehov fra f.eks. nøyaktig kl 5:30», sitert. Programmering av tidsplaner vil også variere med tiden på året, siden timene av sollys også varierer litt.

Foreløpig har lampene hatt en fotocelle som bør klare å slå av og på automatisk hver eneste lampe. For å gjøre dette, identifiserer enheten når dagen blir til natt og dag morgen. «Dette utstyret er nå svært gammelt og ofte fungerer ikke photocells normalt lenger og dette betyr store unødvendige kostnader,» sa Luiz Lee, en konsulent ansatt ved byen Natal. Denne mangel er lett å få bekreftet gjennom en tur i gatene på dagtid, hvor man ser masser av lamper som brenner døgnet rundt, mens andre forblir tent på dagtid og slukket over natten pga feil med utstyret. Utskifting av lamper blir også derfor ekstra dyrt.

Ifølge kommunale sekretær av urbane tjenester, Ernest Barbosa, forbrukes det ca R $ 600 000 per måned, bare med å opprettholde nettverket. Beregningen av økonomien i offentlig belysning konto er knyttet bare til forbruket. «Økonomien kan også øke selv om det er tatt i betraktning og ved økt omsorg,» sa Barrios, man må  huske at ved at lampene kan være mindre tid påslått, så vil de også få lengre levetid.

Prosjektkonsulent sier at E-post har blitt skikkelig testet og er nå godkjent. Kontrollsystemet har vært  i drift i to år eksperimentelt, i Capim Macio – Galvão Helium kvadratet.

 

Rådhuset i Natal har investert R $ 400.000 i dette automatiseringsprosjekt

 

Ifølge konsulent Luiz Lee investerte rådhuset  i Natal R $ 400.000 i utvikling av e-post innen administrasjonen. Inkludert er det allerede opprettet et prosjekt for å installere 500 sjetonger rundt om i byen. «Hvis man ser på innsparingen i byen, så vil disse 500 chisene kunne spare 18 % av energien i byen – altså flere millone reals.

En helt annen ting som kan nevnes i denne sammenheng er fremgangen på belysningsfronten når det gjelder LED-belysning. Nå som man har begynt å bruke LED-lamper som hovedbelysning på biler, så ligger ikke LED-belysning for bruk som veibelysning og i det offentlige rom lang unna heller? Energiforbruket til LED-lamper er minimalt sammenlignet med nåværende lamper av gass-typer som i utgangspunktet er dyre i innkjøp. LED vil bli vesentlig billigere i innkjøp og levetiden vil typisk ligge på rundt 20.000 timers driftstid – altså utkonkurere gasslamper av kvikksølv og natrium typen f.eks. og konkurere ut  disse med suverent lengre driftstid, innkjøpspris og forbruk. I tillegg så kommer man bort fra andre problemer som f.eks. et dårlig fargespekter fra f.eks. natriumlamper  (de «røde» lampene langs veier og torg.) og deres blå-lepper problematikk.