Arkiv

Kraftige regnbyger i helgen skapte problemer.

 

Kraftig regn forårsaker problemer i Stor-Natal i helgen.

 

Regnet er kommet tilbake på landsbygda i Rio Grande do Norte. Ifølge rapporten som er offentliggjort på nettsider og på sosiale nettverk, så har det regnet i nesten alle regioner i staten RN mellom ettermiddagen lørdag (16) og frem til (17) på morgen igår. Rapporter tyder på over 100 mm regn falt i minst tre byer i øvre vest området: Serrinha dos Pintos, Frutuoso Gomes og Malik. Det ble også registrert mellom 50 og 70 mm regn i Pau dos Ferros, Kolkata og St. Michael. Torsdag regnet det kraftig i Luís Gomes, kommunen med 10 tusen innbyggere og hvor vannforsynings systemet hadde kollapset i fjor pga tørke.

Været var konstant overskyet i store deler av Natal i helgen.

Ifølge meteorologer, er det i den indre av vest-regionen som vinteren starter best i RN. Det er meget bra når regnet kommer så tidlig som mulig i februar, slik at man rekker å fylle opp dammer og brønner før jordbrukssesongen setter inn for alvor. Dette gir en pang-start for bønder som driver med kveg-avl blant annet og sikrer beitene for tiden fremover.

Meteorologene sine prognosen er under gjennomsnittet for vinteren i det  halvtørre nordøst. I år, har bønder ingen store håp om en god høst. Ifølge tradisjonen er den øvre grensen for ankomsten av regntiden 19 mars,  på Saint Joseph dagen.

I stor Natal kom regnet ledsaget av mye vind, torden og lyn og forårsaket oversvømmelser på enkelte gater i hovedstaswn som vanlig.. I Parnamirim så flommet  Lagoa Aderbal dammen over og nærliggende Air Base området ble oversvømmet.  Municipal sekretær for urbane tjenester, Bruno Pereira de Araújo, sendte hjelpe-lagene sine ut til  til Barrio Liberdade distriket, hvor vannet flommet i gatene. I Mossorò har det vært rapporter om mangel på elektrisitet i enkelte nabolag. I Açu Valley så rapporterte innbyggerene om tungt regn som skapte diverse problemer.

Regnet forårsaket som alltid også lekkasje i mange tak, blant annet hos Hiper Bompreço på Avenida Prudente de Morais. Pga av sikkerhetn, så ble dette supermarkedet stengt for en stund pga arbeidet med å reparere taket.ner

Regnet i de siste 12 timene, bare bekrefter prognosen laget av National Institute of meteorologi som sa overskyet vær, med mulighet for spredte byger og tordenvær, ville råde i løpet av helgen, spesielt langs kyst-stripen.

Bilder tatt av satellitter på søndag morgen viser den tette tåken langsi kysten, i en del av regionen. Bildene viser også forskyvningen av sonen Intertropical konvergens, men handlingen var mer intens i stater som Maranhão, Pará, Amazonas og Amapá. Skydekke i Ceará, var i går morges,  mer intenst enn i Rio Grande do Norte.

På slutten av søndag morgen forblitt været litt grått i Natal, men med oppklaring ut på ettermidagen som går over til solskinn og mere normalt vær på mandag. Temperaturen rundt 25-28 grader og 89% av relativ luftfuktighet. i morges (18), mandag, opplyser selskapet av landbrukets forskning (Emparn).