Arkiv

EMPARN tror på mere regn fremover.

Emparn gir håp om mere regn i RN?

 

Hvis Atlanterhavets oppvarming oppstår i en mer akselererende takt, forskjellig fra hvordandet skjer nå, så kan det ifølge EMPARN kunne falle mere med regn. I tillegg så blir en oppvarming av vannet i dette havet, også ansvarlig for et vedlikehold av sonen for intertropical konvergens på toppen av RN. Andre Gilmar Bristot,  som gjør analyser for RN, ser derfor for seg at mere regn vil falle i RN. Det er ikke mulig å forutsi hvor mye, men det kan hende at man kan få flom på sikt.

På torsdag 21 og fredag, 22, så blir det gjort en analyse for klima situasjonen for regionen nordøst i Brasil, i hovedkvarteret til Emparn, ved foten av Jiqui, i Parnamirim, der meteorologer i nordøst vil gjøre en analyse av havets atmosfæriske forhold og regn- varsel for kvartalet, mars, april og mai 2013.

Nå har vi tidligere om årene, erfart at mye av det som EMPARN spår om – ikke slår til i det hele tatt. Likevel så har det faktisk regnet endel i innlandet i det siste, så det er lov å holde tommelene for at bøndene skal få dette regnet som de higer så kraftig etter?

Men det aller beste er nok å gjøre som folket i Natal sier; Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!  (eller drikke det).