Arkiv

Ponta Negra er fremdeles helt i det blå.

Bare surrball og tøys.

Utbedringen av strandpromenaden i Ponta Negra fortsetter i ventemodus,  uten en start prognose. Med arbeider som er stoppet av statsadvokaten, noe som gjør begynnelsen av utbedringen på strandpromenaden og garnantiene som følger, fremdeles er helt i det blå og byen Natal lever fortsatt i et dilemma når det gjelder hele denne arbeidsoppgaven, da man har ingen midler å starte med. De 1 million reals som ble frigitt tidligere, står fremdeles på en sperret konto. Bare forventninger og fremleggelser av resultatene for analyser, kan eventuellt få litt fart i situasjonen?. Mens situasjonen ikke er løst, så befolkning og turister må løpe en spissrotgang på på en daglig basis langs denne promenaden.

Situasjonen forverret seg ytterligere sterkt sist helg, når et kloakk system rør som betjener en del av hotellene som ligger ved strandpromenaden i Ponta Negra brøt sammen og knakk. Strukturen som ble eksponert i forhold til sammenbruddet ved strandpromenaden, bukket under for kombinasjonen av et stort høyvann og kraften av vannet som falt som regn som falt i byen i begynnelsen av helgen. En svart guffe som består av tusenvis av liter ubehandlet kloakk, strømmet ut i naturen som nå har blitt tilgriset helt siden kloakkrøret gav etter og knakk.

Vann og kloakkanlegg selskapet av Rio Grande do Norte (CAERN) forventer å fullføre reparasjonen av denne strukturen i dag. Koordinator for kloakksystemet vedlikehold av CAERN, Terrance Cæsar, uttalte at reparasjonen ville kunne fungere igjen i løpet av natten. «Vi vil satt her uten garanti for at ikke bryte,» sa han. Den skadet strukturen er kjent også som et PVC rør og plasseres nå på punktene der det er samtrafikk fra forskjellig hold og utdrag, endring i diameter, eller retning, og fungerer nå som et tilgangspunkt for service/vedlikehold. PVC røret som er ødelagt, mottar regionens kloakk som går fra kiosk nummer 14 til kiosken ved Hotel Rifoles. Reparasjonen vil koste R $ 5 tusen og kommer ikke fra pengene til strandpromenadens opprustning.

Mensarbeidslaget på 10 mann utfører reparasjonen av røret, kan alle med selvsyn se all den svarte guffen som renner rett ut i havet like ved arbeidspunktet «Det er veldig trist å se en slik situasjon i en by som en gang var så vakker», hevdet en Rio turist Heloise Teixeira, som fulgte sin mann, Baba Taher, mens de lette etter en mulighet til å komme forbi all kloakken og dritten på stranden.

Ifølge kommunens sivilforsvarsleir sekretær, James Valente, har alle områder av strandpromenaden som kollapset blitt avstengt og isolert helt siden karnevalet, en strekning på totalt 530 meter. «Et av problemene er at befolkningen og turister ikke tar hensyn til sperringene, men tråkker over og vasser ute i det farlige området til stor fare for seg selv. I et området av hele det ødelagte partiet så har folk fjernet varselflaggene, slik at nå er det snart ingen tilbake lenger. » Men vi kan da ikke bare stenge hele stranden heller?».

Det å få restaurert prosjektet ved strandpromenaden av Boardwalk ble levert til departementet for nasjonal integrasjon tirsdag under Carnival. Ifølge assisterende utenriksminister for offentlige arbeider, Tomaz Neto, så vurderer han nå justeringer som er foreslått av MP og teamet av professorer fra UFRN. «Han ble sendt dette via e-post for å akselerere analysene og samtidig via Courier. Jeg har allerede mottatt bekreftelse på at forslaget er under vurdering, sier han.

Av Semopi, viser beregninger at det vil være nødvendig med R $ 4,5 millioner til strandpromenaden og over R $ 3 millioner til forsterkningen av kyststripen langs stranden. Forventningen er at disse pengene snart blir gjort tilgjengelig av den føderale regjeringen, som svar på samtalen etter at det ble innvilget et dekret av en tilstand av naturskade/ulykke. Som tidsfristen fastsatt i resolusjonen, så utløp dessverre denne i januar, så nå studerer bystyret muligheten til å kunne fornye resolusjon. «Men tilgjengeligheten av disse midlene er ikke bare avhengig av resolusjon. Som departementet har vært inne på, så må man bevise behovet for at slike resurser kan bli frigjort og at man trenger penger, «sa Tomaz Neto.

I mens så surrer og går det på «kjøkkenet Ponta Negra» med en haug med kokker og et ubeskrivelig søl!

Kan man gjøre noe annet enn å gremmes?