Arkiv

Nedbøren vil ligge under gjennomsnittet i vinter.

Nedbøren vil ligge under gjennomsnittet i vinter.

 

Vær-forholdene har ikke har utviklet seg i januar som forventet. Derfor er meteorologer samlet i Natal over de neste to dagene, for å kunne gi en ny prognose med hensyn til regn i 2013. Oddsen er som følger: 40% av normalen, 35% rundt normal og 25% høyere enn normalt. Ifølge prognosen, kan noen områder motta en størremngde med nedbør, mens andre kan få mindre. En kelte voldsomme regnskyll kan oppleves, menkun enkelte få steder i den nordøstlige regionen.

Emanuel Amaral hos SECA, sier  at over en milion kveg-dyr ble drept7slaktet pga  av tørken  i fjor av bovin flokken til Rio Grande do Norte og genererte et verditap anslått til R $ 1 milliard reals.

Ifølge meteorologer, er en overvåking av havet av grunnleggende betydning når det gjelder dine værvarsler i ditt område og man bedriver derfor en kontinuerlig overvåking av havets atmosfæriske forhold, som bidrar til atferden til nedbøren i området rundt oss.

Til tross for at kosernsjef manager i meteorologi hos EMPARN, Gilmar Bristot, sa at bøndene kunne begynne å plante noen flere typer av lavlandskulturer i regionenes  utsatte områder og i Vale og Açu dalen har man allerede startet forsøksprosjekter som lettere kan drives med fortjenester uten vanskeligheter av mangel på vann.»

I løpet av to dager med møter gjort i hovedkvarteret til Emparn, Parnamirim, bemerket meteorologer at i det ekvatoriale Stillehavet, er forholdene nøytrale i form av havoverflatens temperatur og  ifølge de fleste klima prognosemodeller, så er trenden; «en standard vedarende temparaturen i vannet i Stillehavet for de neste månedene».

I tropiske Nord-Atlanteren og utenfor kysten av Afrika, er det identifisert tilstedeværelsen av positive avvik av havoverflaten med temperaturer, med verdier rundt + 0,5 grader Celsius. I den sørlige delen av bassenget er sjø overflatetemperaturen mere av normal standard og litt under gjennomsnittet i midten av Sør-Atlanteren. Positive avvik på  1 ° C er dog  observert langs kysten av det afrikanske kontinentet.

Møtet med meteorologer som skjedde nå sist torsdag og fredag med analyse av regionale nedbør og globale forhold i havet og atmosfæren, i tillegg til resultatene av sesongmessige prognoser og numeriske modeller for å utvikle klima prognose for kvartalet fra mars til April 2013, gjaldt for den nordlige delen av den nordøstlige regionen.

Representanten fra statens Institute av miljøet fra staten  Bahia, sanitær ingeniør Eduardo Topaz sa at nedbørs-prognosen «ikke er unik for hele regionen i nordøst, fordi i enkelte områder, for eksempel øst for regionen, kan det komme regn høyere enn normalt, mens i andre områder vil realiteten være mindre regn enn forventet til tider».

Eduardo Topaz uttalt at værinformasjon er svært viktig for nordøstlige bønder, «som har bruk et ekstra verktøy i form av spesielle værmeldinger ,for å være i stand til å planlegge sin landbruks-virksomhet, uten disse må man jobbe i et mørke».

Topaz også uttalte at hvis tørke situasjonen får fortsette i flere år i den nordøstlige regionen, «den semi-halvtørre regionen, så må bøndene søke etter et annet yrke som tillegg til jordbruket for å kunne holde på den økonomiske bærekraften for regionen.»

Med andre ord, forklarte han, «en høy økonomisk aktivitet hvor det er en høy etterspørsel etter vannressurser, er ikke er særlig  kompatibel med områder som  har tørke fra tid til annet?

 

Guvernør Rosalba Ciarlini, som deltok på møtet før man lukkiet møteaktiviteten, sa i går at poenget er å styrke strukturene og investeringer i staten. «Vi vil styrke bonden og gi folk som lever der inne, arbeid og levekår. Arbeidet med å få dette til vil fortsette, med eller uten regn, «sa guvernøren. Hun pekte på at nødsituasjonen krever arbeider som å øke muligheten for økte forsikringer og hjelp til mer enn 80.000 familier som har kommet ille ut pga tørken og videre som for eksempel ytterligere utbygging av nye rørledninger og få vann- systemet opp på føtter igjen.