Arkiv

Åhh….hei hvor det går….nå….på Internet.

Det å være på «Bredbånd» på Internet her i Natal, har vært en eiendommelig affære.

For en ti års tid siden så lå hastigheten på rundt 256 kbits/sek og vi var faktisk fornøyde med det, selv om vi nok misunte de hjemme i Norge endel i den saken. Men etterhvert så begynte vi ta Internett bredbånd via CABO-TV, for der fikk vi alltid den hastigheten vi betalte for og vel så det. Hos de andre leverandørene som vi forsøkte hos, fikk vi aldri helt det som de sa at vi fikk. Vi fikk riktignok korrekt hastighet fra oss og ut til deres nett-server, men mot nettet gikk det aldri med den hastigheten som vi betalte for hver måned.

Men, når vi likevel abbonerte på kabel-TV via CABO, så hvorfor ikke prøve internett (bredbånd) på den samme coaxkabelen? Som sagt så gjort og professjonelle som de var, kom de straks og røsket ut de «gamle» coax kabelene i den nye blokka og monterte en mye kraftigere type – uten kostnad for oss. Prisen på internett denne veien ble også mye billigere med et slikt «felles abbonement» og vi storkoste oss med 512 kb/s i begynnelsen og vi fikk alltid tilgang til nettet på 512 kb/s – som vi betalte for – alltid.

Men så begynte moroa for alvor; Først ble vi oppgradert til 1 Mbits/sek og uten kostnad i prisen og vi koste oss enda verre. Så ble vi gjen dobblet til 2 Mbits/sek uten noen kostnadsendring, så til 3 Mbits og ikke lenge etter til 7 Mbits/sek og nå……….piskadausen har vi blitt oppgradert til 14 Mbits/sek og femdeles uten noen økning i prisen – er det rart vi koser oss med ekte bredbånd nå – helt av seg selv og ikke en centavo i økt leie.

Teknisk service er også rask og proff, og da vi trengte dem pga at noen duster hadde innstallert helt nye overvåkingskameraer og som vi kan se på TV i stua her i blokka og dermed endret signalnivået på TV (internett) slik at dette ble for høyt, så var teknisk service her og fikset dette profft og raskt!

Dette kaller vi for flott service CABO og vi bare bukker og takker!

Så nå koser vi oss videre med et lynraskt og profft internett!