Arkiv

En liten mygg-notis!

Varslinger om tilfeller av dengue feber på høsten 2012 i Rio Grande do Norte.

 

Til tross for å ha oppnådd en betydelig reduksjon i tilfellene av dengue feber, har Rio Grande do Norte fortsatt en av de høyeste forekomstene av sykdommen i nordøst. Mellom 1 januar og februar 16/2013 ble det kjent 2,310 varsler, mot 955 i samme periode i fjor,en økning av 59%. Alvorlige tilfeller av sykdommen falt fra 38 til bare én i år (-97% og 44% i Brasil RN). I 2012 døde to personer som følge av dengue i staten RN;  Hittil i år, ingen.

Tallene er fra den nye epidemiologisk Bulletin om dengue, utgitt på mandag av Helsedepartementet. Forekomsten falt fra 71.6 stk. for hver gruppe av 100 tusen innbyggere til 29.6 stk. Til tross for dette, så rangerer RN som nummer 2 i NordØst, bare slått av Bahia, hvor forekomsten var på 49.7 stk.. I Paraiba er forekomsten 13.7% og Ceará på 19,9.

Den nedadgående trenden i alvorlige tilfeller og dødsfall, ifølge departementet for helse, er et resultat av tiltak vedtatt i forbindelse med stater og kommuner, om en organisasjon av public service-nettverk, forbedring av grunnleggende omsorg, opplæring av fagpersoner og forbedring helse overvåkingen i området. «Reduksjon i antall alvorlige tilfeller og dødsfall viser at man er inne på rett vei i kampen mot dengue,» sa statsråden Alexandre Padilha under nyhets-konferansen med media.

 

Sekretær for helseovervåking, Helsedepartementet, Jarbas Barbosa, pekte ut at de fleste ofre for dødsfall av dengue, er mennesker med samtidige andre farlige sykdommer som diabetes, hjertesykdommer, lungesykdommer, blant andre. «Vi har plikt til å fordoble oppmerksomheten, både i forebygging, samt hjelp til personer som smittes av sykdommen,» sa sekretæren.

Så, det er likevel ingen grunn til å sove på laubærene – dengue-feber er og blir en farlig stropesykdom.