Arkiv

Bil-innbrudd øker med 29,2% i staten.

Innbrudd og tyveri fra biler i staten har økt med 29,2 %

 

Antall biler som er stjålet eller blitt borte i Rio Grande do Norte, øker for hvert år. Indeksen for hevingen er nå nærmere 30% (29,29%) sammenlignet registreringer for 2011 og 2012. I 2012 var 3,659 kjøretøyer stjålet fra sine eiere mot 2,830 i 2011. Prosentandelen følger en nasjonal trend, men hvis du ser på tallene som er registrert i den første måneden av 2013 og vi tar i betraktning statene med befolkning og flåten av biler som ligner på Rio Grande do Norte (Alagoas, Piauí og Paraíba) så øker forskjellene og gir mer oppmerksomhet.

FenSeg, indeksens viser en jevn økning på 56.9 prosent av stjålne biler eller kjøretøyer i RN.

Totalt ble 322 biler ble stjålet eller stjålet i Rio Grande do Norte bare i januar, noe som resulterer i et gjennomsnitt på 10 tyverier i døgnet. Statistikken overskrider månedlig gjennomsnitt registrert i tidligere år, med 304 til 235 for 2011 og 2012. Dataene ble levert av National Federation of de generelle forsikring (FenSeg), som leveres med statlige avdelinger for garanti av riktige tall.

Alagoas, for eksempel som har 3.12 millioner innbyggere, registrerer lavere indekser i de siste tre år. I 2011 var 1,925 innbrudd eller ran registrert gjennom hele året, mot 2,830 i Rio Grande do Norte. Det følgende året, registrert Alagoas ran eller overfall mot 3,659 og 2,347 i RN. Og januar måned står for 204 mot 322 i RN. Flåten av delstaten Alagoas (502,602) er mye mindre enn Rio Grande do Norte sin bilpark (897,780). Men i Paraíba (889,655 biler) ligner mer på tilstanden i RN.

Sjefen for avd. av spesialisert politibeskyttelse av kjøretøyerog Last (Deprov), Frank Daniel, sier at disse tallene en refleksjon av den voksende modigheten til bandittene. «De slemme gutta er godt bevæpnet og forberedt,» understreker representanten. Konfontrasjoner sees daglig og arrestasjoner hvor disse er innvolvert i innbrudd, ran og videresalg av kjøretøy forekommer ofte.

Representanten er opptatt av å markere en lav effektivitet i Deprov og en  høy farlig risiko som møter polititjenestemenn. «Deprov har ikke i noen stat mere enn 20 slike spesielle polititjenestemenn. Man anholder en masse folk, men det er svært liten innetid og folk er løslatt for fort igjen. Noe som gir politiet en følelse av «usikkerhet, sier Frank Abbott.

Biler som er foretrukket av de slemme gutta er type en, Gol og Palio. Og i nabolag i Natal hvor det er mange tyverier, er; Lagoa Nova, Alecrim, Candelária e Nossa Senhora da Apresentação. Parnamirim og områder i Stor Natal. Disse kjøretøyene som stjeles her er mer målrettet fordi de er populære og biler har lav annenhåndsverdi. En vanlig svindel brukes av folk som prøver å skaffe seg et kjøretøy priset under den som er praktisert av markedet. Det er en måte å heve penger raskt. «De lover at de vil levere dokumentasjon senere og aldri leverer,» forklarer Frank Abbott.

En annen måte man ser mange beslag på, er tyverier ved bruk av vold og våpen trussel. Dette er ofte nye biler som blir funnet igjen noen dager etterpå, når de kriminelle har fått dekket sitt behov av transport under kriminelle handlinger.

 

Politiet finner igjen ca. 56.9% av stjålne biler i RN. Dette er et resultat av daglig kamp mot slike handlinger og vi arresterer folk daglig,» sier han.

Representanten ber for folk å vurdere noen enkle sikkerhetstips, som å montere en alarm og mens du kjører og du blir vinket inn til siden av sivilpersoner – ikke stopp men ring til politiet og meld fra hvis det virker mistenkelig.

Man kan aldri ta nok forholdsregler sier politiet – biler representerer lett tjente raske penger for de kriminelle.