Arkiv

Ingen penger til utbedring av livsfarlig overgang.

Manglende ressurser for arbeid ved  farlig BR-304 overgang.

To viktige punkter utmerker seg for mobiliteten i det metropolitiske området Natal og trenger penger snarest fra vekst akselerasjon programmet (PAC) til å avslutte papir-arbeidet og komme igang med utbedringer på BR 101 nord og den farlige overgangen på BR 304.Ifølge regionale Superintendent av den nasjonale avdeling av transport infrastruktur (DNIT) i staten, Krishan Gaur, begge er begge disse øremerket med topp prioritet  for endringer, men det vil ikke være nok.  «En føderale endring av R $ 1 eller 2 millioner for helse, utdanning vil gå foran og veisikkerhet bestemmer mindre her. Men for infrastruktur arbeid uten midler,løse ikke noe sier han.

Jean Marie AlvesSegundo DNIT, opplyser at betong som truet med å falle ned på BR-304, ble hakket bort og det vil bli installert nye fendere. Prediksjon av en fullføring av selve arbeidet, er satt til 14de april.

Ved Fgancho de Igapó blir det konstruert to viadukter og en tunnel på BR 101. Prosjektet gir også drenering og landskaps inngrep  over lengde på 2.3 kilometer. To gangbruer vil også bli bygget i nærheten. Dette executive prosjektet bør være klar innen utgangen av neste måned. Først må derimot en anbudsrunde kjøres som referanse. Deretter skal varsel med invitasjon til å by på prosjektet frigis. Superintendent av DNIT forventer at man innen utgangen av første halvdel av 2013 kan håpe at arbeidet kan begynne. Den rette designen er allerede bestemt for 10 miles med vei mot Tabajara blir restaurert og man får en dobling av veibredden i 16 km, men mangler ressurser. (selvfølgelig)

Det er imidlertid i henhold til Enzo Gonçalves, muligheten for at disse arbeidene kan inngå i PAC, etter inkludert som endring. Dermed kan ifølge Superintendenten arbeidet har sikret seg ressurser før den er ferdig. «I tilfelle av arbeid som dette, må vi banke i bordet og få gjennomslag ved hjelp av politiske krefter han til. Alan mener at begge arbeidene skal kunne komme inn i gjeldende vekst akselerasjons program med aktiviteter av politiske krefter. «Denne støtten er meget viktig,» sa han.

Men hva som er viktig og hva som er realiteter her i Natal – det er to vidt forskjellige ting og om overgangen ved BR-304 i mellomtiden faller ned av seg selv og løser et av problemene for myndighetene – er jeg redd vi ikke vil trekke på et øyenbryn engang dessverre.