Arkiv

Svinedyrt å reparere strandpromenaden på Ponta Negra.

Definitiv reparasjon av strandpromenaden i Ponta Negra vil koste R $ 17 millioner.

Den totale reparasjonen av strandpromenaden i Ponta Negra bør trenge R $ 17 millioner av føderale ressurser. Den nye verdien av bare  nødsituasjons-arbeidene vil være på rundt $ 5,5 millioner. Begge anslagene har blitt sterkt endret  i den siste prognosen  presentert av byen Natal til departementet for nasjonal integrasjon i løpet av de siste 15 dager. For å sikre at ressursene til nøds-arbeidene nå sikres, må nå kommunen vedta en helt ny krise-prognose for strandpromenaden på Ponta Negra.

Jean Marie Alves (Obras) vil øremerke  600 meter som et alvorlig nødstilfelle og påfølgende unntakstilstand langs strandpromenaden langs denne stranden.

I henhold til kommunale sekretær for offentlige arbeider og infrastruktur, Rogério Mariz, ble bruddet av arbeidet med planen for gjenoppretting av strandpromenaden på Ponta Negra ledet av et team fra departementet for nasjonal integrasjon. Denne uken, tilbrakte sekretær og en tekniker fra avdelingen to dager i Brasilia for å prøve å justere arbeids-planen en gang for alle. «Som montering av arbeidsplaner ble gjort med on-the-spot veiledning for departementet for integrering, finner vi at nå at disse planer vil bli vurdert og godkjent,» sa han.

Også i henhold til innehaver av de kommunale offentlige arbeider og infrastruktur (Semopi), skal på mandag teknikere fra den nasjonale integrasjon utstede testresultatet av planene.

Erklæringen om en tilstand av ulykke/krise vil aktivere lover som angir en nødsituasjonen og som vil  fungere for å gjenopprette ca. 600 meter av den ødelagte fra strandpromenaden som ligger i ruiner og gi den fritak fra budgivning. I tillegg vil et konsulentfirma være ansatt for å lage en supplerende rapport om plasseringen av steinbruddet hvor materiale kan bli hentet til å øke bredden på sandstripen. Dette er en av de viktigste punktene som er anbefalt av den offentlige påtalemyndigheten i rapporten fullført i november i fjor.

Om verdien av nødstilfelle tiltak endres igjen, slik som antatt i fjor, der det anslått at handlingen ville komme på 4 millioner dollar. I januar i år reduserte hovedstaden verdien for Natal til R $ 7,7 millioner. Etter denne ukes møte i Brasilia, hvor man endret den igjen til $ 5,5 millioner. Denne gangen, forklarte man verdien har falt fordi «den andre delen av klagen tilhører sluttfasen av arbeidet,» sa Mariz.

Likevel er vi redd for at dette med 17 millioner total verdi av reparasjonene, ytterligere vil kraftig forsinke hele prosessen og mange i Natal er nå redde for at dette ikke kan klare å bli ferdig til VM-2014 – dessverre, for 17 milloner reals er mange penger.

Det eneste vi kan gjøre er å trofast holde tommelene.