Arkiv

En ny type av vann-cisterner monteres nå i løpet av de siste14 dager.

Byggingen av nye vanntanker fullføres nå på 14/15 dager.

Regnet som falt i øvre region vest, Brasil i måneden av februar har ikke vært tilstrekkelig til å sikre noen rolige dager for bøndene i tørken. Staten og regjeringen er i full gang med de avsluttende arbeidene på alle de nye cisternene/brønnene i regionen, men få regner med å kunne fylle opp disse reservoarer. Med en kapasitet på 16.000 liter er de mindre enn 25%  av vannet som trenges og bøndene har fått tøffe regler om bruken av dette vannet.

Det har vært lagt ned et stort arbeid for å få til en konstruksjon av disse brønnene og cisernene og ikke minst den ørkesløse vandringen til Parlamentet i Brasila – gang etter gang – har tært mye på kreftene og viljen.
Nå venter alle bare på vannet som skal dale ned fra himmelen og fylle opp alle disse nye vann-lagrene, men foreløpig så ser det dårlig ut. Vi må aldri glemme at dette området er omtalt som en halv-ørken (semi-serido)(dette gjelder også Natal-området) og at tilførselen av regn hit kommer og går etter den berømte «Høy-vekta på Moss» syklusen! Men det ligger et lite håp i hver mørk sky som vi ser på himmelen og ber daglig om at den skal skvette ned litt på oss sier bøndene som blir interjuvet av media.

Vi kan ikke annet enn å slutte oss til de inderlige ønskene?

114459

Nå mangler bare regndansen!