Arkiv

Natal strammer livreima.

Som alle vet så er økonomien til Natal særdeles laber for tiden og hver en sten blir snudd for å spare noen reals. Etter at man har gått igjennom budsjetter og de tilgjengelige midlene, så står det klart for noen og enhver i statsforvaltningen, at her må det spares penger.

Man har derfor nå begynt å se på stillinger som ikke er så veldig viktige innenfor de kommuneansatte og man holder nå på å gjøre klar en liste over stillinger som skal bort. Videre skal alle bonuser gåes nøye igjennom og man vil ukritisk fjerne alle «sugerør» som løper ned i bykassen – noe som har hatt en lei tendens til å øke bare på de siste årene. «Klarer du den – så klarer du den?»

Byråkrati og korrupsjon har alltid vært en lei kombinasjon og alle som er ansatt innen staten i Brasil, har en merkelig oppfattning om at «nå er vi berget» og trenger liksom ikke jobbe så hardt lenger. Denne farlige innstillingen er det nå politikerene vil forsøke å endre på, men vi ser også at de som mister stillinger vil slå tilbake med rettsaker og andre skarpe klør, for de vet så inderlig godt at slike stillinger ikke kommer rekandes på ei fjøl.

Vi ser nå for oss et skikkelig munnhuggeri og bråk fra dem som står i fare for å miste stillingene sine og at de ganske sikkert ikke går av veien for å benytte alle skitne triks som de kjenner til?

Vi her på gjerdet får bare spisse ører/øyne så godt vi bare kan og forsøke å henge med i svingene fremover?