Arkiv

Det går mot vann-rasjonering sier CAERN.

Mangel på regn vil føre til vann-rasjonering sier CAERN.

I bare syv av de 46 reservoarene hvilke er forsyningsalternativer for 167 kommunene Rio Grande gjør Norte er notert med et volum som overstiger  50% vann. Situasjonen er bekymringsfullt fordi værvarsler peker på enn normal nedbør i området  i 2013. Situasjonen blir enda mer delikat hvis vi analysene havner  under prognosene. I tilfelle av en regn mangel, så må regjeringen satse på et enkelt alternativ for å unngå kollaps i vannforsyningen til befolkningen: nemlig rasjonering. Transposisjon er også et alternativ, men det forventede vannet i viadukten under bygging fra elven São Francisco, kommer nok først til RN i 2015.

Med jevne mellomrom, utfører statssekretær for miljø og vannressurser (Semarh) et sett av målinger i reservoarene i staten. Siste måling, publisert på nettsiden til sekretariatet, presenterer tall fra den første (01) av denne måneden. Noen reservoarer er med volum under 10% og  én er dessuten tørket opp helt. De fleste ligger under en grense på 50%. «Den store bekymringen er at det fortsetter med å ikke regne, da kan reservoarene komme til å tørke helt opp, advarte»forvaltning av vannressursene koordinator for Semarh, Jeanne d’Arc Mann.

 

Symptomene på tørke i RN, samt prosjekter for å bekjempe effektene av denne, diskuteres ukentlig i integrert Management Committee møter om denne tørken. Sammenkalt av staten og regjeringen, består komiteen av staten sekretærer, sivilforsvaret og representanter for organer som er relatert til emnet. I stadige møter, som det er diskutert mulige løsninger hos 142 av kommunene  siden i fjor, er det nå en tilstand av krise pga tørke. I går var det et nytt møte i denne gruppen.
Det er nå en konsekvent planlegging til å møte et år med ny tørke. Hvis ingen regn faller sier Semarh, så har vi bare en løsning tilbake: vann rasjonering. Løsningen  er allerede brukt i noen kommuner. «Hvis regnet ikke kommer, så er det er ikke mye mere å gjøre. Kun en rasjonering står igjen. Å utdanne befolkningen for  betydningen av en rasjonell bruk av vann, så er dette en gammel traver, men er mer viktig enn noensinne, sier»Jane.
Vann og kloakkanlegg selskapet av Rio Grande (Caern) arbeider sammen for å noen av prefekturene for å gjøre et viktig element som kreves med San Francisco prosjektet. Dette er viktig både for sanitær og sanitære kloakkanlegg i byer som får vann herfra.

Staten vil gi R $ 111 millioner til nye rørledninger

Ricardo Varela bekreftet i går prosjekter som tar sikte på å forsyne om lag 200 tusen potiguar indianere. En vannforsyning hit fungerer som gitt i  anbudets prognose til å bli gjennomført dette året. Prognosen har en investering på R $ 111 millioner. «Disse ressursene er sikret og rørledninger vil bli bygget, subadutoras og utvidelse av vannsystemer i ti kommuner,» pekte han ut.

Byene som vil motta arbeider er: : Caicó, Assú, Governador Dix-Sept Rosado, Pendências, Caraúbas, Felipe Guerra, Porto do Mangue, Macau, Guamaré, Jandaíra. Det største prosjektet vil bli utført i Caicó, der investeringen er på R $ 60 millioner. Det vil bli utvidet vann-inntak, pumpe-stasjoner, bygging og omdisponering av ny rørledning, utvidelse av vannbehandlingsanlegg i byen, bygging av tre rørledninger for behandlet vann, fire reserver, 90 km distribusjon av distribusjonsnett, 1800 nye vann-tilkoblinger og erstatte 22 miles av sement asbest nettverk med nytt av PVC.

Det foregår for tiden en god del hasterarbeid rundt om i staten angående vanntilførsel, men man må alltid vente til skadene er skjedd og ikke møte problemene i forkant – som vanlig?

114590

114590