Arkiv

RN anslår en økning av olje-royalties på 120 millioner i år.

Man antar en anslått økning på $ 120 millioner iår i RN.
Rio Grande do Norte forventer en økning på ca $ 120 millioner dette året i inntekter fra royalties og for 2014, opp til $ 230 millioner, med nedgangen med presidentvalgets veto til distribusjon av royalties, godkjent i går av National Congress og Representantenes hus. Anslaget er for State Department av beskatning (sett) som vurderer endringen i positiv lovgivning for staten.

Ricky Dantas José Airton anslår en 250 prosent økning i mengden mottatte  fordringer i 2013.

Det er fordi med fallet av vetoes godkjent i går av landsmøtet, vil Rio Grande do Norte være mindre avhengig av en inntekt gjennom en mindre deltakelse: av royalty for oljeleting i havet. Aktuellt blir istedet det meste av det som staten mottar i royalties basert på landbaserte leting/utvinning, hvor masn er rangert som den nest største produsenten, imidlertid ikke med samme ytelse i utvinning.

Med styrte vetoes, vil staten få en pen økning på 250% i verdi å motta i 2013, anslått til $ 380 millioner, sammenlignet med verdien som ble utbetalt for 2011, som var  gjeldende med R $ 109 millioner. Projeksjon er av National Hovedorganisasjon for kommuner (CNM), som anser undersøkelsen fortsetter for utnyttelse bare i havet og forakter andre dommer.

 

Olje royalties representerer om lag 3% av statens inntekter (ICMS/Foam Polyethlene/Royalties). Forventningen er at denne deltakelse vil stige til 6%, som i nominelle verdier ville samsvarer med 50% av beløpet som er samlet inn med ICMS i staten, i dag i R $ 400 millioner prosjektert for 2013.
Presidenten av Føderasjonen av Municipíos av Rio Grande do Norte (Femurn), Benes Leocádio, mener at fra endringen i distribusjon ordninger, vil kommuner komme til  å forbedre anvendelsen av ressurser i utdanning, helse og infrastruktur. Leocádio vurderer endringen i loven som en korreksjon i den nåværende fordelingen er urettferdig og har vært godkjent for mer enn 20 år, da federal grunnlov, henviser til maritime leting og utvinning av olje.

Økningen i investeringer kapasitet og forbedringer i infrastruktur, «som kommer tilbake til samfunnet for å øke inntektene til staten», er endringer som forventes av presidenten i Føderasjonen av bransjer for Rio Grande do Norte (Fiern) Amaro .

«Hver endring som fremmer økt og bedre fordelingen av rikdom må bli vurdert positivt, og man vil få enda mer når staten forbereder seg til å gå inn i produksjon av pre-salt lagene på dypt vann sørpå,» sa han til media.

Stater sørpå som har vært ekstra begunstiget med royalties, advarer nå om en runde til høyesterett for å beholde sine kjempehøye royalties, senatet har allerede frarådet en slik reaksjon, så lenge hovedforsamlingen har godkjent forslaget til endringer i royalties-nøkkelen.

Vi gleder oss med alle ekstra inntekter som kommer som positive triggere til budsjettet i RN – her er det nok av hull i infrastrukturen til å dytte slike penger inn i?