Arkiv

Manglende resurser for skogplanting.

Manglende ressurser for skogplanting i RN.

 

 

Med en størrelse på 170.3 km2 , så er forekomsten av trær på dette området bare på rundt 44.7% med sine 232 tusen husholdninger, er faktum en manglende forpliktelse til  å reprodusere grønne områder innenfor Natal, så er det lnagt mellom liv og lære her. Data fra den brasilianske geografi og statistikk Institute (IBGE) om er fra 2010, men dekker 2007 masterplanen viser allerede store mangler i artikkel 49, som gjengir nødvendigheten av å kjøre en skogplantings-strategi og å  planlegge for fremtiden til byen, noe som ikke har vært gjort i det hele tatt de siste årene.

For å nå skogplantnings nivået i artikkel 49, så krever planen en implementeringen av en floristic undersøkelse av 36 områder av hovedstaden, men som er blitt droppet helt siden 2010 og var bare gjort så langt, i distriktene i Candelaria, Neopolis og Capim Macio, som er  tre av de syv nabolagene sør for hovedstaden.

 

Stedfortredende sekretær for informasjon og planlegging av kommunale miljøer og urbanisme, Maria Florésia Person, innrømmer at mangel på økonomiske ressurser bringer opp vanskeligheter med å gjenoppta arbeidet på den floristice undersøkelsen. Men, sa hun, vi driver internt å drøfter et forslag «for å igjen å begynne å løfte de mest belastede områdene».

Det mangler store midler til å få noe fart i en ønsket skogplanting i staten RN, selv om enkelte områder formelig skriker etter slike tilltak og flere områder faller nå tilbake til sin tidligere status som halv-ørken, men uten midler (og vann) så er det vanskelig å få til noe som helst innenfor denne sektoren dessverre.