Arkiv

VG-kurven bør kunne bli 6% billigere fra denne måneden.

Med grunnleggende fallende skatter på mat i basis-kurven, bør kostnadene kunne falle med 6 %?

Grunnleggende kurv-produkter, som kjøtt, sukker og kaffe, kan bli opptil 6% billigere fra denne måneden i Rio Grande do Norte, ifølge Association av Supermarkeder i staten (Assurn). Reduksjon gjenspeiler kuttene i de  føderale skatter på varene det ble annonsert sist fredag (08) av President Dilma Rousseff. Den føderale regjeringen har nullstillet PIS/Cofins (9,25%) skatten og har håpet på å redusere prisene tilsvarende.

Junior Santos sier at deler av kjøttbransjen er igang med en omorganisering av kjøttprisene i butikkene.
Det brasilianske Supermarkedet Association (Abras) gjorde sin egen projeksjon. Ifølge Fernando Yamada, President i Association, blir forskjellen i prisen på biff være unntaket av kurven med 6%. Resten av produktene må ha en gjennomsnittlig en reduksjon av bare 3%.

State Department av beskatning er enig med prosjektering fra Assurn og mener at reduksjonen vil komme til den endelige forbrukeren tilgode først om 30 og 40 dager. Enkelte supermarkeder og hypermarkeder, har imidlertid besluttet om å tidligere starte nedsettingen av prisene.
Tiltaket, som har som mål å redusere prisene og holde salget høyt, inkluderer produkter som kjøtt, ris, bønner, egg, hel-melk, kaffe, sukker, mel, brød, olje, smør, frukt, grønnsaker, blant annet..

 

Import fra USA, ifølge José Airton, RN, sekretær av beskatning, sier at man kan følge den føderale regjeringen og redusere fra 17% til 12% GST som fokuserer også på grunnleggende kurv-produkter. Nå har en del av produkter allerede  blitt redusert i skattesatsen hos RN. Dette er tilfelle av ris, bønner og kaffe.

Forbrukere klager fremdeles over høye priser, da mange kke forstår at det trengs en periode på 30-40 dager før slike store omstillinger vil kunne tre i kraft ut i butikkene.

Matvareprisene i Natal har steget mere enn gjennomsnittet i Brasil de siste årene – uten at noen kan gi en logisk forklaring på dette fenomenet?