Arkiv

Europeiske interesser ønsker å investere i en Marina i Natal?

Europeerne ønsker å investere i en marina i Natal.

Med det formål å fremme utveksling i profesjonell trening og på sportsarrangementer, sendte europeiske forretningsmenn en søknad og forslag om en Marina i Natal til statssekretær for sport og fritid (SEEL), Mabinty Bastos. Møtet fant sted på ettermiddagen tirsdag (12), i hovedkvarteret til SEEL i Candelaria, og også med deltakelse av kommunale Sekretærer for turisme, Fernando Bezerril og sporten, Luiz Eduardo Machado Pereira.

 

Gründer Phillipe Pico Mata, prosjektleder for Anteagroup (Agence Rhône-Alpes Méditterranée), Sergio Azzareto, HFK Portugal grupperen, Jean-Marie Barbero, direktør og finansielle koordinator for denne nye gruppen med Marine og Ricardo Moesch, direktør av MECC løsninger rapporterte en interesse i å investere i byggingen av en Marina ut mot det  åpne havet, på stranden ved stranden Areia Preta.

Den samme gruppen levverte studier og også interesse i å delta i budgivning for bygging av marinaen i elvemunningen av Potengi, som skal plasseres på 500 meter fra det gamle fortet Fortaleza dos Reis Magos og 50 meter fra broen ved pynten av Forte Redinha. Marinaen i elvemunning av Potengi regnes av medium størrelse,mens Areia Preta marinaen, hvis gjennomført, vil være stor.

Utformingen av marinaen i havgapet legger sosiale og idrettsaktiviteter til rette for turisme og som er det sterke poenget med prosjektet. På stedet, vil det bli installert en sivil sjømannsskole for sjømmenn og vedlikehold. Et partnerskap med den franske føderasjonen av  Federação Francesa de Velas  kan garantere forhold til Natal sin jul hosting av internasjonale arrangementer i området.

En Marina som er til for turisme, sier Fernando Bezerril og vil representere generasjoner av inntekter og investeringer på ca R $ 150 millioner. «I en marina, så trenger hver båt rundt seks personer til  vedlikeholds jobber som krever kvalifisering. Derfor er det viktig må opprette profesjonelle skoler som kan gi en slik nødvendig erfaring.»Det ble vist stor interesse i de offentlige statlige og kommunale sfærer. Det neste trinnet er å konsolidere et begrep av forpliktelse mellom partene til å gi rom for tidlige handlinger, «sa entreprenør.