Arkiv

Høy vannsatnd skremmer fiskerlandsby.

 

Flo skremmer fiskerlandsby og forårsaker skader.

Nivået av havets bølger har økt betraktelig langs kysten av Brasil. Slik som f.eks. igår på sen ettermiddag og forårsaket tap og skader for fiskere i de kystnære byene, slik som São Miguel do Gostoso, 120 km fra Natal. Langs  denne strekningen nådde i to dager bølgene over 2,5 meter, i henhold til opplysningen for tidevann i Brasil ved marinen og to fiske-båter kantret. Prognosen for i dag (13) er at havet vil fortsette å rase.

Slik som i Sao Miguel do Gostoso sin bakrus,  har også truffet hovedsakelig strendene Maceió og Cardeiro, Xepa, i nærheten av turist terminal  Turístico Nilo Ribeiro Neri. Receosos. Der noen fiskere besluttet å fortøye sine båter på spissen av hellige . Receosos Kristus, lengre mot sørvest og hvor bølgene er mindre høye.. «Andre besluttet å sove i sine båter,» sier Maria Ilza da Silva, President av fiskernes koloni, som idag teller 700 fiskere.

«De fleste båtene er gammle og motstå ikke så sterke bølger. Vi er redd fordi at i morgen kan bølgene kanskje være enda sterkere. Det vil være halvmåne, spådde hun og det er ikke bra. Båtene som kantret som nevnt ovenfor, fikk skader som er dyre å reparere  – kanskje opp mot 30.000 reals? Alt var tapt også motoren ble ødelagt, men jeg vil arbeide for å kunne kjøpe en ny «rapporterte Jorge Luiz Souza da Silva, også kjent som Luiz Badalé, eieren av fartøyet»Elaine Beatriz», på 3 tonn.

Den motorisert båten som kantret på stranden, på mandag 11, og måtte slepes etterpå. Har arbeidet på de syv hav i årevis og gitt fast arbeid til tre fiskere, slik som  João Maria de Souza, 48 år gamle fiskeren, som sa han har aldri sett slike sterke bølger. Så, bestemte de seg til å ta sine båter til den delen av kysten som han anser tryggere. «Vi drar ut  til tuppen av  Ponta do Santo Cristo fordi havet det ikke bryter den samme veien her. Jeg tror denne villskapen fra havet  vil vare en uke. Vi må se nøye etter  båtene, fordi ankerene er gamle og slitte, sa han.

São Miguel do Gostoso har ca 80 skip, forskjellige og båter, i sin motorisert flåte. «Vi er redd. Vanligvis vi sette båter i sjøen kl. 1400 om ettermiddagen og vi er  tilbake neste dag, «sa fisker Luiz Gomes Santana, 43, som er skuffet over at den daglige produksjonen nå går ned til null. Arnaldo Ricardo da Silva, 54, sa at situasjonen er vanskelig for fiskerne. «I det siste produksjonen har falt mye, og enda mer med denne havets villskap. Det er sløsing med tid og penger «, rapporterte Arnaldo.