Arkiv

Bussprisene skal ut på anbud.

Budgivning skal ut senere i år.

Så er det klart for et nytt rabalder når det gjelder busspriser i Natal og slik er det hver eneste gang.

For å kreve at dokumentasjonen er omfattende og analysen er grundig, bekreftet kommunale sekretær for urban mobility, Elequicina dos Santos, at åpningen av anbudsprosessen vil gjelde for de fleste av Natal sine offentlig transport midler. Uten å kunne si hvor stor detaljering og hvor mye ark, diagrammer eller potensielle ruter som vil bli reevaluated, forsikret sekretæren at studiet av den gamle kommunale forvaltningen presentert av Workshop-konsulenter vil være tidkrevende. Elequicina har valgt ikke å angi datoer for ferdigstillelse av analysen, men bemerket at fastsetting av ordfører Carlos Eduardo er at budgivnings prosessen startes senere i år.

Ifølge Elequicina dos Santos, er et smartere system, mer moderne og som gir full service til befolkningens behov, er idealet som SEMOB ønsker for budgivning av offentlig transport. «Vi skal lage  en ny side i denne historien, og til å kunne gi en bedre tjeneste til befolkningen. Det er dette hva vi ønsker å utrette med  denne auksjonen, » ble det bekreftet. Hun sa at så langt så er ingen kontakt er gjort mellom SEMOB og verkstedets tekniske konsulenter.

Det skal derfor bli spennende å se om det nye bystyret kan komme opp med nye ideer vedrørende offentlig transport i Natal? For med erfaring fra tidligere anbudsrunder, er vi redd for at det også denne gangen blir bråk og spetakkel med tanke på lønnsøkninger og økte dieselpriser, samt en økende inflasjon. Ting som nødvendigvis tilsier en økende pris på buss billetten og som befolkningen river seg i håret over – hver eneste gang!

 

Åpningen av budgivning prosedyren for drift av offentlige transportsystemet i Natal dateres tilbake til slutten 1990. Fram til i dag, er det seks selskaper som opererer i transport sektoren av passasjerer i Natal og gir Metropolitan Act i fornybare tillatelser for en periode av gangen.