Arkiv

Rosalba Ciarlini (guvernør) ber om at befolkningen sparer på vannet.

Rosalba ber folk spare på vannet.

 

 

Guvernør Rosalba Ciarlini brukte denne søndagen det sosiale nettverket for å lage en appell til befolkningen til å spare på vannet, da tørken ligger som en forbannelse over RN og nivåene i reservoarene som leverer til hovedstaden, bare minker og minker.»Vi trenger alle å være klar over at vann nå er en svært verdifull resurs! Vi har ingen rett til å kaste bort eller sløse med vann selv om vi har betalt for det «, sa hun.

Guvernøren rapportert at i uken som kommer vil sparing av vann stå i fokus og kampanjen starter på mandag (18). Da vil det være pedagogiske aktiviteter og lanseringen av en kampanje som har som slagord – «hver dråpe vann gjør en forskjell!»-trekker oppmerksomheten til den vanskelige situasjonen som omhandler  vannressurser i RN.

Ett av målene for kampanjen er de mer enn 1,3 millioner mennesker som bor i det metropolitiske urbane området Natal, hvor de klimatiske forholdene er mer gunstig til forekomsten av kraftig regnvær, vannforsynings frekvensen når opp til 90% av behandlet vann til hjemmene, men som vil møte problemer hvis vinteren er dårlig år som prognosemakere spår om. «Hvis tørken blir verre, som de sier i sine spådommer, vil alle vannmagasinene over hele RN påvirkes. Derfor blir lagring/sparing av vann er en leveregel her fremover «, understreket guvernøren.

I Rio Grande do Norte, er mer enn 100 kommunene er i krise på grunn av tørken, den verste i sitt slag de siste 50 årene. Ifølge Emparn, er det i siste året av 167 kommuner, bare registret ett volum av regn som kan bli betraktet som normalt.

Vi formidler gjerne henstillingen fra guvernøren;

VÆR SÅ SNILL OG SPAR PÅ VANNET!