Arkiv

RN/Nordøst trenger R 224 millioner til å oppgradere kraftnettet sitt.

RN har et behov av  $ 224 millioner til å oppgradere energi nettet sitt.

Nordøst får 2,4 milliarder i investeringer til en oppgradering i overføring av elektrisk energi generert fra ulike kilder frem til 2017. Rio Grande do Norte, som vil være den største wind power generatoren i landet og allerede har  vanskeligheter med å selge energi generert av vindparker, med 9,3% av totalen ($ 224 millioner). Verdien for RN er seks ganger lavere enn det som brukes i Piauí (US $ 1,346 milliarder), tilstanden som negativt følger rangeringen av de som mottar mer investeringer i regionen.

I alt, skal 14,6 milliarder Reals investeres i Brasil. Nesten halvparten (48.6%) ressurserne vil bli brukt i nord. Dataene er en del av en rapport utgitt i går av energi forskning selskapet (EPE), et aksjeselskap under departementet for gruver og energi som tilbyr tjenester innen studier og forskning til å subsidiere planlegging av energisektoren. Ifølge rapporten av overføring og utvidelse Program (2013-2017), EPE, vil  linjer innen  RN kunne motta fire nye overføring de neste fem årene og som vil koste mye penger og  vil kople RN til Paraíba. Ifølge EPE, kan verdiene investert vise seg å være enda større.

Dette er fordi planlegging syklusen av elektrisk kraft overføring systemet bare står for investering i prosjekter som studier er fullført og som blir tatt i bruk mellom 2013 og 2017. I denne perioden, sier forsknings-firmaet, «vil det bli økt med store ressurser for prosjekter som nå er fremdeles under studie.».

 

Den brasilianske wind energien Association (ABEEólica) ble søkt å analysere investeringene, men avslo fra å kommentere. I en rapport som er gitt til Folha de São Paulo i januar i år, har foreningen sagt at 70% av overføringslinjer som skulle leveres i 2013 er rammet av forsinkelser på tidsplanen og at forsinkelsene ville være på 15 måneder, gjennomsnittlig. Estimering av ABEEólica er dette en energimengde på opp til 1.1 GW som vil måtte bli frosset i året og ikke brukt til produksjon av energi. Tallet er nesten dobbelt så stort som de 622 MW i 2012 pga alle forsinkelsene i utbyggingen av kraftnettet.

Flere store vindparker som både er ferdige og under konstruksjon, har store problemer med å kople seg opp mot kraftnettet i RN, som er alt for svakt og gammeldags dessverre.