Arkiv

Arbeidet med Ponta Negra vil muligens starte i April 2013.

Ordfører prøver å sikre 6,3 millioner reals til Ponta Negra.

 

Den første fasen av rekonstruksjons arbeid av strandpromenaden i Ponta Negra forventes muligens å starte i April. Ifølge stedfortredende sekretær for offentlige arbeider, Tomaz Neto, vil denne fasen av arbeidet innbefatte opprydding og reparasjon på Strandpromenaden. Å be om innsatsen til de nødvendige midler på R $ 6.3 millioner for den første fasen av arbeidet, vil ordfører i Natal, Carlos Eduardo ha møter i dag (21) med ministeren for nasjonale integrasjon Fernando Bezerra Coelho,.

I går så utvidet Natal ,  resolusjonen som ble  publisert i Official Gazette av byen og forklarte  promenadens tilstand av ulykke av Ponta Negra-stranden i over 90 dager. Med dette hevder byen at rettferdigheten gjelder ved mandater og oppfatning av departementet for nasjonal integrasjon for den utvidede ulykken til strandområdet langs strandpromenaden.

Adriano Abreu Para, vil gi  stranden og skråningen beskyttelse, ved prosjektet som forutser bruk av struktur med granítt-blokker langs stranden og skråningen som en permanent beskyttelse og prosjektet forutser bruk av mye tung struktur i form av store granitt blokker.

Denne teknikken som inbefatter bruk av store granitt blokker, er allerede med hell implemert både i Recife og Fortaleza.  Vi valgte dette alternativet  fordi det er billigere enn det første forslaget, som var at av bolsacreto, «sa Tomaz Neto. Ifølge ham gir dette nye nåværende forslaget  en pris på R $ 6.3 millioner for gjenvinning av to km langs strandpromenaden, som R $ 1 million allerede har blitt gjort tilgjengelig av den føderale guvernøren. Bolsacreto forslaget ville ha  koste 3 millioner reals til reparasjonen av kun 600 meter.

For den andre fasen av arbeider forklarte stedfortredende sekretær at det er ennå ikke et prosjekt som er endelig  definert, og heller ikke kostnadene. Han forklarer at byen vil fortsatt utløse prosessen for å pådra/innby til studier til å tilby definitive løsninger til beskyttelse som fungerer. «Denne studien er mer komplisert og bør gjøres parallelt med gjennomføringen av den første fasen. Det vil vise oss hva som vil være beste løsningen på Ponta Negra, en øking av selve strandbredden (sanden) eller en beskyttende mur av store granitt blokker i en lengde av 2.000 meter? Eller også en kombinasjon av begge deler.

I resolusjon for katastrofen som er  brukt av Rådhuset som argument den tekniske oppfatning overfor MIN, så er anbefalte arbeider med restaurering og gjenoppbyggingen i området fremdeles sårbart og rammet av kommende tidevann. Med den nye resolusjonen er tilstand av ulykke/krise langs Strandpromenaden blitt utvidet for en periode av ytterligere 90 dager.

Det vil bli autorisert en mobilisering av det kommunale sivilforsvarsleir systemet, koordinert av kommunale sivilforsvarsleirens komité, i tillegg til godkjenning for utløser av en Emergency katastrofe respons plan, passende til situasjonen i det offentlige katastrofe oppdragets offentlige rom.

For kjøp eller tjenester og kontrakter knyttet til saken, er disse unntatt fra anbudsprosessens lover, forutsatt at de kan være fullført i løpet av opptil 180 dager uavbrutt. Arbeidene, signeringer og anbud som må overskride denne perioden som foreskrevet, skal følge vanlige  regler i loven om  anbudene.

Akk ja sann – den som har lever får se………………………