Arkiv

Flere vannreservoarer har nådd kritisk nivå sier CAERN.

Reservoarer når nå kritiske vann-nivåer.

Tørken i de indre deler av Rio Grande do Norte forverres stadig og vanntanker/reservoarer mister dag etter dag sine flytende reservene på de nå så dyrebare leveranser. Av totalt de 23 store vanntanker som CAERN (forsyning og avløp selskapet Rio Grande gjør Norte) bruker for vannforsyningen til byene, er halvparten nå med et nivå som er under 20% av den totale kapasiteten. Disse reservoarene er ansvarlig for å forsyne 11 av 19 byer, med totalt 196,129 innbyggerne, i henhold til Census 2010, brasiliansk Institutt for geografi og statistikk (IBGE). Sju andre store reservoarer opprettholder et nivå mellom 20% og 40% av den totale kapasiteten. Bare fem er målt til  over 40% av kapasiteten.

Junior Santos O Golden Weir, som leverer til byen Currais Novos har nå tilbake bare 8% av sin vann kapasitet. I kommunen er man avhengig ute landsbygda av å bruke tankbiler for å skaffe frem vann.

Dataene er fra undersøkelsen gjennomført av departementet for miljø og vannressurser (Semarh), som bekrefter også at ved bare to av disse kildenee er nå nivået over 50%. Ved Rodeador demningen, som leverer til kommunene Rafael Godeiro og Umarizal og Lagoa do Bonfim, ansvarlig for å levere vann til  Boa Saúde, Bom Jesus, Campo Redondo, Coronel Ezequiel, Ielmo Marinho, Jaçanã, Japi, Lagoa d’Anta, Lagoa de Pedras, Lagoa de Velhos, Lagoa Salgada, Lajes Pintadas, Monte das Gameleiras, Passa e Fica, Rui Barbosa, Santa Cruz, Santa Maria, São Bento do Trairí, São José do Campestre, São Paulo do Potengi, São Pedro, São Tomé, Senador Eloi de Souza, Serra Caiada, Serra de São Bento, Serrinha, Sítio Novo e  Tangará.

Ifølge vann ressurser ledelse koordinator for Semarh, Joana Darc Freire de Medeiros, må noen nye tiltak til å bli vedtatt for å minimere fallet i vannmengden i reservoarene. Joana Darc sitert som mulige nye forbud som kommer; reduksjon av vann til bruk for menneskelig konsum, man tillater ikke bruk for vanning, for eksempel. Vær prognosene som peker mot en lavere enn gjennomsnittet vinter-nedbør  i det indre av Rio Grande do Norte, noe som ytterligere undergraver mengden av vann i reservoarene i staten.

Hæren er allered aktivert med tankbiler inn til de verst rammede områdene, men når dette baller på seg ytterligere, så ser hæren seg ikke istand til å levere nok vann til alle – da begynner situasjonen å bli prekær mange steder.