Arkiv

Departementet garanterer for R 5,3 millioner til reparasjoner i Ponta Negra.

Departementet garanterer penger R $ 5.3 millioner til reparasjoner i Ponta Negra.

Ressurser for reparasjonen av den ødelagte strandpromenaden på Ponta Negra-stranden, i Natal, er nå garantert allerede. Nå får vi bare håpe på at leveringen av den miljømessige lisens/rapporten i neste uke slik at arbeidene kan komme igang.

Prediksjon er nå at arbeidene vil kunne starte i andre halvdel av april. Strukturen langs strandpromenaden er totalt på 2.3 km, hvorav 1,7 tusen meter utgjør en risiko for en kollaps. Siden begynnelsen av fjoråret, ble stranden truffet av sterkt tidevann. Tidlig igår kveld i Brasilia, så opplyste minister for nasjonale integrasjon, Fernando Bezerra Coelho,  og forsikret ordfører i Natal, Charles Edward, om at R $ 5,3 millioner av de R 6,3 millionersom kreves for å fullføre reparasjonen av strandpromenaden, nå var garantert for. Byen hadde tidligere allerede $ 1 million på bok siden slutten av fjoråret.

Junior Santos Para sier at byen nå må levere inn den økonomiske planen til MIN som omhandler prosjektet, før de kan få lov til å starte arbeidet.

Boardwalk/Strandpromenaden vil bli reparert over åtte måneder. «Ødeleggelsen kommer til å omfatte nesten hele promenaden eller nesten i 1,700 meters lengde. Vi ønsker å oppføre en sterk beskyttelse og vern av strukturen sier myndighetene. I prosjektet som vi nå utvikler, forventer vi beskyttelse av området som gir støtte til fortauene. Med andre ord, vil den nye Boardwalk/Strandpromenaden  ha en steinblokk beskyttelse posisjonert på en superposisjon av en tekstil matte belagt med steiner, «sa Tomaz Neto, nestleder Municipal public works og infrastruktur (Semopi). «Det er en teknikk som allerede brukes i andre byer som Recife og Fortaleza. Vi valgte det fordi det er billigere enn det første forslaget, som var å bygge en bolsacreto (beskyttelse med store sandsekker) «.

For å stole på å få levert de R $ 5.3 millioner fra departementet for nasjonal integrasjon og rådhuset i Natal fremover til begynnelsen av neste uke, så må den tekniske rapporter som kreves være innlevert av et føderalt byrå. Departementet har regissert utarbeidelsen av arbeidsplanen og  Tomaz lovet økt hastighet i de byråkratisk prosedyrer. «Vi vil fullføre den tekniske rapporter ferdig frem til neste torsdag, og fremskynde den miljømessige lisensen i Semurb. Det vil ikke være noen hindring fordi det er en re-etablering av et allerede eksisterende arbeid. Så vi kan ikke starte umiddelbart, men det er et minimum av bindingstid og overføring av ressurser, men vi burde kunne være i stand til å starte arbeidene  i begynnelsen av April. Det er vår prognose «.

Og vi kan ikke si annet enn som vi har gjort i lang tid til nå; Vi holder tommelene for Ponta Negra – tvi tvi!

Lykke til!