Arkiv

Petrobras sier de fremdeles vil investere i olje/gass leting i RN.

 

Petrobras sier at de opprettholder interessen til å investere i RN.

Anklaget av Olje-Union av Rio Grande do Norte (fag-forening), for at Petrobras ønsker å trappe ned i RN, så sa Petrobras i et memorandum som ble sendt til avisen Tribuna do Norte, at de ikke kjenner seg igjen i påstandene om at de ønsker å trappe ned i RN og dermed kunne resultere i tusenvis av oppsigelser blant de ansatte i staten. Vi har fremdeles som intensjon å være tilstede med full tyngde i Potiguar bassenget og bruke midler til å investere i olje og gass leting i dette området, sier Petrobras i memorandumet.

Getúlio Moura sier at oljeproduksjonen har gått noe tilbake i Rio Grande do Norte i de siste årene, men Petrobras hevder å ha nye prosjekter på gang som vil kunne reversere denne nedgangen og få til en økning på sikt.

Selskapet, som ikke vil avsløre beløpet som skal investeres i år i RN, uttalte at investeringene som er gjort i de siste årene er satset på installasjon av produksjon innen utvinning av ny prosjekter og også for boring av nye brønner i områder som virker lovende for aktiviteten i staten.

Nedgang i oljeproduksjonen i RN pekes på av representanter for handel og tjeneste sektor som ansvarlig for en bølge av oppsigelser i Mossoró. Bare Olje-Unions medlemmer har godkjent i RN for partiet utmeldinger av 1,130 Petrobras medlemmer  i fjor. Unionen av bygningsarbeidere og Road transport arbeidere har også sett og måttet godkjenne permitteringer.

Økonomien ser allerede virkningene av reduksjonen i hoteller i Mossoró, som har klientell som består av i hovedsak av personer som arbeider i petroleumsindustrien, sett postene falle i sysselsetjinga på opptil 55% i løpet av to år, i henhold til Union av hoteller, barer og restauranter i Mossoró. «Restauranter, supermarkeder og apotek er også med på å føle virkningene,» sier Alexandrino Lima, ordfører av Shopkeepers av Mossoró.

Problemet, ifølge en kilde som er forbundet med føderasjonen av industrien i Rio Grande do Norte, ville bli forverret med avgangen til  Skanska Mossoró. Et multinasjonalt selskap som opererer i olje, gass, gruvedrift, energi og infrastruktur og finnes i Brasil, Argentina, Chile, Colombia, Peru og Venezuela, nå har gitt opp statustjenesten og oppsigelser blitt en del av hverdagen. Søkt av rapporten, som selskapet sa at man «som kontraktsfestede selskap, opprettholder en hemmelighold klausul som hindrer avdekking av kontrakter med Petrobras.»

Union av hoteller, barer og restauranter i byen forespurt audiens hos ordfører Mossoró, Cláudia Regina. Fernando Martinez, staten representant medlem av lovgivende forsamling energi Committee, møtte i går med syndikatet av oljefolk fra RN og Redepetro, som fører sammen firmaer som driver virksomhet i olje, for å diskutere problemet. «Dette er ikke et problem bare for Mossoró. Det er et problem i Rio Grande do Norte, «sa Martinez. Oppsigelsen til underleverandører ble også diskutert på møte av styret i føderasjonen av industrien i Rio Grande do Norte (Fiern).

Når det gjelder appetiiten på søknader til nye blokker i Potiguar bassenget, så disse opplysningene undelgt et hemmelighold, slik at Petrobras holderslike opplysninger tett til brystet.