Arkiv

Søppel og dritt slenges i vann-lagunene for oppsamlet overflatevann.

Vann-Laguner er blitt til avfall og avfallsplasser.

De fire regionene i byen, klager gang på gang over at dammer for oppsamling av regnvann gjentatte ganger blir brukt som søppelplass og dumping for ulovlig kloakk fra boliger. Dammene, som i utgangspunktet er bestemt for avløps prosessen med overflate vann akkumulert på gatenivå (gråvann) , blir brukt som oppsamlingsplass plass for diverse søppel og avfall + at det dumpes ulovlig kloakk her. Avisen Tribuna do Norte tok en rundtur til åtte av de 63 i nedbørsfeltets dammer spredt over hele byen  og fant også at dette var sannheten som  lokalbefolkningen har påstått.

I Morro Branco, for eksempel var det en Urban ansatt som jobber ved Alligator Dammen som ligger på gaten Rua Tarcísio Galvão.  Fay sa at han og en annen ansatt stadig måtte fjerne all slags søppel fra denne dammen. Det er dagligdags å se biler som stopper og at folk lemper ut poser og kasser med all slags søppel direkte ned i dammen og stanken fra denne dammen blir bare verre og verre. Du kan se kloakken som strømmer ut med avløpsvannet og at dette stinker av kloakk og dritt, selv om det egentlig bare skulle være regnvann. Resultatet er en slimete grønn væske som utstråler en sterk lukt og er blandet opp med rester av papir og plast som flyter omkring. Fay sier han ble også gitt ansvaret for å samle dette søppelet.Men med så mye kloakk innblandet så blir dette en meget ufyselig affære og ekstra ille er det at de er dårlig betalt og enkelte ganger ikke får lønn i det hele tatt.

Byens Institutt for public works og infrastruktur (Semopi) har fortsatt ingen diagnose av situasjonen på alle av Natal sine oppsamlingsdammer av regnvann, men de jobber med en plan til å bli gjort en undersøkelse av strukturen av dammene for å deretter definere tiltak som skal iverksettes. Etter den hellige uken har vi slutt-resultatet av denne undersøkelsen, garantert. Fahmy sa også at Semopi ikke vet hvor mange pumper i dammer som virkelig er i drift, eller hvilke av dem trenger reparasjon.

Situasjonen begynner nå å bli prekær pga lite nedbør og man satser nå på en høring for forsoning mellom beboerene, departementet av staten og kommune som er direkte innvolvert. Høringen fant sted på tirsdag, med sikte på å nå en avtale for forbedringer i byen sine og nedbørsfeltets dammer.

Promotoren for miljøet Gilka da Mata og representanter for kommunale sekretariatet planlegging (Sempla) og gjøre noen Urban arbeider som skal utføres i lagunen Santarem, i Potengi, i den nordlige sonen. Ifølge begrepet av forsoning høring, var det enighet om at urbane vil utføre en tank rengjøring i en maksimal periode av 30 dager, bare avbrutt i tilfelle en streik hos webservere til selskapet. Desilting av innsjøen, ifølge det oppgitt på sikt, bør kunne gjøres av Semopi innenfor en periode på 90 dager.

Med hensyn til andre tiltak som den ultimate løsningen på problemene av drenering og egnethet reservoarer for regnvann, ble det bestemt at Semopi vil videresende et forslag med en tidslinje for å overholde etterspørselen. Dokumentet vil bli videresendt til MP for å gi henvisninger og deretter kommentar. En ny høring vil foregå 19 juli, å prøve å etablere flere avtaler i samme retning.

 

I alle fall sa arrangøren Gilka da Mata at kommunen har vist villighet til å gjøre en undersøkelse av kostnader til å forlenge arbeidene til andre av byens nedbørsfelts dammer tilbake til  2011, handlingen MP offentlige sivile startet for å følge opp situasjonen av dammer, etter å finne problemet i de 59 dammer besøkt av teamet av påtalemyndigheten.

Promotoren Gilka da Mata sender til sekretariatet kommunale planlegginger ved (Sempla) Office i et forsøk på å avgjøre noen utestående problemer som vansmektes i år etter år i statlig domstol, konsensus, som en ferdigstillelsen av dreneringssystemet f.eks. i Capim Macio som har vært ute på en ørkenvandring i lengre tid.