Arkiv

Påskehandel i siste liten.

Forbrukere venter til i siste liten med påske-shopping

 

Like før påske, så går natalenses ut på gatene på jakt etter sin tradisjonell mat konsumert på Langfredag : nemlig fisken. Bevegelser var i går intens på jakt etter fisk i supermarkedeene, og bare bekrefter regelen om at brasilianere alltid venter med slike  forberedelser til i siste minutt. På den annen side, på hjørnet av Mangrove og ved fiske markedet der, hevder handelsmenn å ha hatt et fall i salget sammenlignet med forhold i fjor.
En av grunnene kan være det faktum at prisene på fisk har gått markant i været det siste året og at mange føler seg tvunget til derfor å spise noe annet enn fisk på Langfredag.Et eksempel på dette er João Paulo Mendonça, som hadde redusert sin profitt i fisketeltet på hjørnet av Mangrove, sammenlignet med 2012. I fjor, så solgte jeg et gjennomsnitt på 100-120 pounds av fisk per dag i tidligere år, men nå ligger gjennomsnittet på mellom 50 og 70 pounds, hun. Kjøpmannen Marcos Costa, som også har et utsalg på fisketorget. Han forteller at han solgte 500 pounds per dag i fjor, på slutten av ferien og at han nå ser tallene falt til 150 pund/dag mark i samme periode i 2013.

En annen situasjon observert var knyttet til påske egg, hvor prisen er høy og mange er ikke er fornøyde og har gjort at mange forbrukere har droppet eggene i påsken. Derimot så er salget av den tradisjonelle påske-sjokoladen omtrent på samme nivå som ifjor, selv om også prisene her har blitt høyere. Det skal noe til for at brassene dropper sin kjære påskesjokolade – søtmomser som de er. Noen venter nå riktignok til etter påske med slikt innkjøp. for da selges restlagrene ut til ca. halv pris. Et standard påske egg av sjokolade som i fjor kostet 18 reals – koster det samme iår 25 reals – så da frister nok halv pris ekstra mye.