Arkiv

Politiet (PM) vil øke innsatsen i Øst-Natal.

PM øker politiarbeidet på gatene i Øst-Natal

Det militær politiet vil fri gi et kjøretøy for sentrum av  byen, distriktet rundt Alecrim og blant annet på østsiden av Natal. Dette vil starte på førstkommende mandag. Behovet for ekstra personell og overvåking er et ønske fra beboerene i området, ifølge oberst Francisco Canindé de Araújo Silva, sjef for PM. Obersten bekrefter også at det vil være tre flere menn på motorsykler i dissen nabolagene og flere andre polititjenestemenn som vil patruljere til fots.

For å gjøre sikkerheten i byen større, som pr. idag har tre politi kjøretøy, blir nå bare første bataljonen av militærpolitiet, som nå blir  ansvarlig for å patruljere på østsiden og forsterket med to sjokk bataljoner og for utilslørt å kjøre runder med støtte av motorsykler. Ifølge Maj. Marlon de Goes, sjef for den første BPM, blir strukturen nå den samme som for øvrige deler av byen, der forretningsområdet er også veldig opptatt.

Til tross for å gi forsterkning, betrakter sjefen likevel  ikke sentrum og Alecrim som lokaliteter preget av vold som er problematisk. Aguilar sa også at man  endre rutiner for vaktskifter og bruk av politiets SKIFT, for å kunne lettere kontrollere store folkeansamlinger i byen og dermed prøve å forhindre forekomsten av forbrytelser. Klager fra kremmere og kjøpmenn i byen ble overbrakt  til oberst Aguilar på et møte avholdt i går morges i hovedkvarteret til Câmara de Dirigentes Lojistas de Natal i Tirol.

På møtet, ba forretningsmenn om statlige tiltak i forhold til angrep som har skjedd mot kommersielle bedrifter. Norman Samuel, president i foreningen av gründere i Alecrim-distriktet, sa at etableringen av ran i dette området, har skjedd fire ganger i de siste seks månedene.

Flere ganger i det siste har politiet fått pepper, fordi at de ikke har hatt tid til å etterforske ran, tyverier og vinnings forbrytelser pga en stor pågang av grov voldskriminalitet.