Arkiv

Folk er dritt lei av bil-forsøplingen langs strendene våre.

Folk flest er lei av bil-forsøplingen på stranda!

 

Den hellige påske uken med ferie og badeliv, førte mange ned til stranden, en felles fritid for dem som bor i de kystnære byene. Men det er også et ufravikelig krav at man lar bilen stå igjen på parkeringsplassen. Men til tross for at dette nå er strengt lov-regulert, så er det enda mange som «gir f……» i hele lovforbudet og parker pilen helt nede i vannet i strandsonen og herjer omkring så vannspruten står over irriterte badegjester og deres forskremte barn – uten hensyn.

Fredag morgen var politiet på stranden Jacuma i nordkysten og det mange biler der som sirkulerer i store hastigheter  blant folk som tok fordel av øyeblikk av fritid. Bevegelsen av bilene kom til en fullstendig stopp ved 10:00 tiden når skatte/mulkt fra State Department of Tourism og politiet tok veien om stranden for en Policing stat kontroll (Ercp) av militærpolitiet.

Mange bilførere insisterte overfor myndighetene på at de hadde lov til å kjøre på stranden, til tross for forbudet. Mens andre synes det var flott at politiet delte ut heftige bøter til alle som brøt forbudet.

Studenten Justin Ribeiro, 43, ville tilbringe ferien på stranden med familien og han klaget på alle bilene i strandsonen. «Det er veldig farlig, spesielt for barn.»

 Hawker José Augusto Ferreira da Silva som er bosatt i regionen,  sa at overvåkingen nok er intensivert om sommeren, men oppstår nå heldigvis også under resten av året.

Roberto Campos, soldat ERCP, som deltar i denne statlige overvåking innen staten,  forklarte at teamet var trege å nå fordi at de hadde så mange strender å skulle overvåke. Ifølge ham, så var den effektiv kontoen på fem politifolk som arbeider i en bil. De overvåker Maxaranguape Bar, på nordkysten, ned til Baía Formosa, på Syd-Kysten.

Soldaten avslørte også at noen ferierende og beboere langs strendene fjerner skiltene som forteller om forbudet. «Dette gjør vårt arbeid litt vanskeligere,» klaget han. Men så lenge lovforbudet er altomfattende og de legger frem video/foto bevis i retten, så slipper man ikke unna boten uansett. Han sa at om man skal slippe, må man kunne dokumentere unntaget ved en gyldig kjøreseddel fra kommunen, sosialkontor etc. ellers er det ingen pardon. Hovedparten av de som ilegges mulkter, er turister som må bedra til en økning av inntektene i stats kassen, pluss at de får fem prikker pyntet på i førerkortet sitt.

Så la heller bilen stå på parkeringen – der hører den hjemme – ikke blant yre, lekende og uoppmerksomme barn i strandsonen?