Arkiv

Mye kriminalitet så langt i påsken.

Åtte dødsfall så langt i påsken, med mistanke om forskjellige årsaker og motiver, må vel kunne sies å være en trist start på den «hellige uken» som de sier her nede. Istedet for ferie høytiden med, grillfest og badeliv, så blir mange brutalt revet tilbake til virkelighetens realiteter, hvor mord og brutal vold dominerer bildet. Militærpolitiet opplyser at de ser en brokete samlinger grunner og motiveringer for de åtte dødsfallene til nå. Og som alltid dukker familievolden og blod-hevn tanker opp i dette bildet.

Hva skal man si om dette: Et ungt par er ute og spaserer og blir passert av en møtende bil. Denne snur og kommer opp på siden av paret og ber om å få overlevert mobiltelefonen – noe de får. Når bandittene ser at det bare er en billig telefon, blir de meget sinte og kaster telefonen på bakken foran paret og skyter så gutten i brystet med seks skudd og han faller død om. Under høy latter så forsvinner bilen i økende fart og en livredd jente står tilbake mens hunprøver å taste nødnummeret med skjelvende fingre. Politiet sier likevel at de nøster opp narkotka-tråder i denne grufulle hendelsen og har en viss peiling på navnet til drapsmannen.

Andre drap som har funnest sted i påsken og skjedd med kniv, var også latert til narkotika miljøet opplyser politiet.
Mellom natt til torsdag (28) og grålysningen hadde militær politiet registrert frem til fredagen (29), fire drap på mindre enn seks timer i stor Natal. Drapene fant sted i distriktene;  Felipe Camarão e Cidade Nova, ambos na zona Oeste de Natal, og i  Parnamirim, nær Região Metropolitana, i det metropolitiske området. Alle forbrytelser hadde kjennetegn av rene henrettelser og politiet sier de nok tror at et tungt belastet volds/narkotika miljø står bak mange av drapene.

To menn kom på en motorsykkel ankom til en bolig på Rua St. Xavier, hvor Walid Vio Chow, på 16 år, ble offer for et mord, og tre unge mennesker klarte å løpe unna gjerningsmennene og ved å gjemme seg, slapp å bli drept som de to bandittene gjorde helt klart når de ankom stedet. Mistenkte tok da ut en pistol, og beordret at alle fire ville bli skutt, opplyser politiet.

 

Politiet bekreftet at fire skudd traff tenåringen Walid,  som døde på stedet. Vios familie bekreftet at han ikke hadde noe uoppgjort med bandittene.

 

Allerede rundt 10:0 pm i går, så ble en 33 år gammel mann, identifisert som Marcelino da Silva , myrdet i Central Avenue nabolaget av Cidade Nova. Fenrik Isaac Paiva, av den niende BPM, sier at offeret satt og drakk i baren når han ble kontaktet av en mann som kom kjørende til baren på en motorsykkel. Han spurte om navnet og åpnet der etter ild mot maveregionen til offeret som døde litt senere.

Rundt 02:00 denne morgenen, ble et dobbelt drap ble registrert i Felipe Camarao. Paret Jadson Rafael Silva de Brito og Helen Mathwes, ble advart av en 17 åring som løp inn i huset for å advare de to inne i huset hvor to bodde i St. Helena. Ifølge opplysninger gitt av løytnant Isaac P, så ankom den mistenkte residensen i et uidentifisert kjøretøy og brøt/knuste døren åpen med rå makt. Deretter har naboene har hørt høyrøstede samtaler og høye lyder fra huset. John Raphael og Helen Matthews ble begge senere funnet død inne i huset.

 

I alle tilfeller holder politiet fortsatt på med å etterforske alle drapene i et forsøk på å finne de ansvarlige for forbrytelsene, men ingen har blitt og det er ingen hint eller tips om de har utført dådene. Kommer tysting for dagen, kan man fort bli et offer selv, så på mange måter forstår vi dem som «ikke har hørt eller sett noe»!

 

Liket av en mann ble funnet i går i et hus som ligger på sentrale Ave i Cidade Nova, han bar navnet  Jailson da Silva, 40, han lå død i en hengekøye og PM identifisere ikke tegn til vold på stedet, man klassifiserer derfor hendelsen som et mistenkelig dødsfall. Venner som pleide å drikke sammen med Jailson og besøkte ham to-tre dager før, sier at liket ble funnet iferd med å gå i oppløsning.