Arkiv

Egg i alle former og farger til Påske.

Et av symbolene på påske stammer helt tilbake fra hedenske kulturer. Egg som representerer ideen om begynnelsen av livet var for de  tidlig kristne i øst, var først i bruk ved at man ga hverandre malte/fargede egg i påsken og dette symboliserer oppstandelsen, fødselen og et nytt liv. En versjon bruker hard kokte egg og noen bruker malte sjokolade egg, som er rettferdiggjort av et  forbud mot dyr kjøtt forbruk av noen kristne sekter, i påskeperioden. Andre mere komersielle versjoner godtar fremveksten påskyndet  av sjokolade industrien, i 1830 årene  i England, som laget sjokolade egg til forbruk under påsken.

Husmor Michaela Felix, som torsdag morgen som forventet innkjøp for sine barn sier: Hvis du venter til siste minutt er køen er stor. Michaela Felix sa at prisene på eggene (sjokolade) var høye og kjøpte derfor ikke egg, hun foretrakk å kjøpe noen sjokolade bokser istedet som var billigere. Et egg på 212 gram,  kostet for eksempel R $ 19.99, og et av 35 gram R $ 4,00 og det var alt for dyrt og ikke verdt å kjøpe mente hun.

Byens godteribibutikk-kjede Docelândia butikken, ved inspektør Cleber  uttalte at salget ved gruppens 13 butikker i Natal, solgte 50 tusen kilo sjokolade egg for denne påsken og man kan fremdeles få kjøpt dem på supermarkedene som er åpent under hele den «hellige uken» i hovedstaden. Prisen på sjokolade har steget med  6% fra fabrikken, men likevel mener han at salget vil være på samme nivå som i fjor 2012, som hadde økt med 10% fra 2011.

Hvis man er litt økonomisk og smart som jo mange natalensere jo er, så venter man til påsken er over og kjøper heller da eggene til halv pris på supermarkede f.eks. – som da kvitter seg med restelagrene, for de kan ikke ligge over til neste påske!

De aller siste tungsolgte restene av egg går for en slikk og ingenting – men du må være kjapp om det er et spesiellt egg du er ute etter…….det er mange om beinet.  NB!