Arkiv

Beslaglagte biler pga fyllekjøring øker i RN.

Beslag av fyllekjørte biler, øker 37,5 % i RN frem til mars i år.

 

Transit State Department av Rio Grande do Norte (Dmv/RN) sier at de har beslaglagt 66 biler i tråd med den nye loven om drukkenskap bak rattet og at dette representerte en økning på 37,5 prosent sammenlignet med samme måned av 2012. Bare nå  sist onsdag, på Avenida Roberto Freire, så stoppet UP agentene 16 stk biler hvor føreren kjørte i fylla. Samtidig stoppet et annet UP team mange fyllekjører under en blitz aksjon på motorveien BR-101.

Av disse hendelser resulterte fem i tunge strafferettslige tiltak som blir bestemt av mengden med alkohol nivået  per ml blod dette kritiske nivået ligger på mere enn 0, 34mg/l, som er konfigurert i brasilianske transitt koden (CTB) som en alvorlig forbrytelse. I disse tilfellene, blir førerene arrestert og tatt med til politistasjonen. I hele mars måned har teamet utført ca 900 breathalyzer (blåse i ballongen) tester i løpet av 14 dager for pedagogiske og bestraffings operasjoner i by-områdene som Natal, Mossoró, Caicó og Pau dos Ferros.

Til koordinator av utdanning og veiledning av trafikken; Dmv/RN, Abdul Khader Babu, er disse tallene resultatet av intensiveringen av koordineringen. Først økte vi mengden av operasjoner, slik at alle dags av operasjonen denne måneden representert mer enn en dobbelt av mars 2012. For det andre øker vi partnerskapet mellom institusjonene som jobber for trafikksikkerhet og integrerer oss nærmere, spesielt med det militær politiet og føderale motorveien politiet. Til slutt, så er selve forbudet blitt håndhevet mer rigid i år, med forbudet av bilføreren som kjører med alkoholinnhold tilstede i kroppen, sa han.

Loven gir oss full rett til å beslaglegge kjøretøyet til fordel for staten, om de strenge grenseverdiene som gjelder kjøring med alkohol i kroppen overskrides.

Ikke kjør med promille – ta en taxi i stedet og nyt tilværeslen i baksetet der – det lønner seg på lang sikt!