Arkiv

COPA 2014 får penger til drenering.

Drenering mottar serviceordre.

Det er nå gått 1,401 dager siden Natal ble annonsert av Fifa som en av vertsbyene i 2014 FIFA World Cup, men først igår  ble den første bestillingen av tjenesten for et urbant arbeid synlig for verden og undertegnet i går av ordfører Carlos Eduardo.  Men bestillingen gjelder ikke for tunneler, viadukter eller andre tilpasninger av offentlige veier for å gi mer flyt til trafikken i VM-byen. Neida, arbeidet som er ventet å begynne om en uke, er kun knyttet til makro-drenering av Taksluk tunnelen.

Alex Régis i prosjektet kommiteen vil inkludere, i sin første fase, urbanisering av to dammer i nedbørfeltet til administrasjons senteret i sentrum av hovedstaden.

Strukturen, kalt Arena das Dunas Tunnel, vil ha opp til tre meter i diameter og carreará regnvann oppsamlet rundt den nye  fremtidige stadion i Lagoa Nova, føres ut på en reise på 4,5 kilometer og ender i Potengi elva, på høyden av KM-6, i sonen vest for byen. Arena-das Dunas ville være et flott utgangspunkt for denne tunnellen når dette arbeidet er ferdig, understreket ordføreren. Prislappen av den første fasen av operasjonene vil koste R $ 126 millioner, som vil bli finansiert av det generelle budsjettet av den Union (OGU) uten endringer.

Til slutt, bedre sent enn aldri, har vår by nå startet arbeidet, etter mer enn to års forsinkelse og nå kan vi endelig endre historien, sa ordføreren til førstesekretærer, Aldermen Superintendent av Caixa Econômica føderale i staten RN.

Ordføreren påpekte at signaturen til tjenesten er bestillt for dette første store strukturerte arbeidet som er blitt gjort mulig på grunn av oppnåelse av World Games i Natal 2014.

Innehaveren av den kommunale offentlige arbeider og infrastruktur (Semopi), Rogério Mariz, sier at arbeidet er viktig fordi omfanget av området må være drenert for i det hele tatt kunne fungere som tiltenkt.. I alt, vil prosjektet inkludere, i sin første fase, urbanisering av to dammer i nedbørfeltet til reservoaret, ved det administrative senter av São Conrado, i vest, og bygging av en dam som buffer, som vil tjene til å behandle vannet før det vandrer på sin vei videre til dreneringssystemet i Potengi River. Prediksjon er at dreneringssystemet vil være klar i mai 2014, en måned før World Cup. (vi skal tro på det – når vi kan ta på det – sier folk på byen dog!)

Den andre fasen av arbeidet, der ressursene er på $ 75 millioner, er i konflikt med departementet for nasjonal integrasjon, i Brasilia. I denne fasen, vil bli dekket av dreneringssystemer av Prea og dammer for Potiguar indianere. Ifølge Roger Mariz, et partnerskap med vann og avløp selskapet av Rio Grande do Norte (Caern), bør sikre at et bedre oppsyn av regnvann og sidetilkoplinger , slik at ingen ulovlig tilkoblinger og vannforurensning skal ende opp ved munningen av Potengi elven.

Mobilitet arbeider skal begynne i juni

Under signeringen av serviceordren av drenering tunnelen, annonsert ordfører Carlos Eduardo at to mere store arbeid vil  bli utført  i første halvår i år. De er knyttet til selve  urban mobility funksjonen, rundt viadukten urbane, i vest, og i utkanten av Stadion Arena das Dunas. Her er det planlagt investeringer av ca R $ 700 millioner i strukturelle arbeider og inngrep for økt urban mobilitet. Bare i nærheten av sports komplekset vil det bli bygget fire tunneler og to nye broer.

I den første uken i juni vil dette arbeidet som representerer den første fasen av mobilitets arbeid med verdi på R $ 136 million, men som kan bli redusert fordi det vil ta mye lengre tid pga  expropriations problemer og kan muligens ikke kunne starte før å levere i mai neste år. Når det gjelder den andre fasen som er en forbedring i infrastrukturen rundt selve Arena Dunas i størrelsesorden av R $ 106 millioner, og representerer tunnelen på Mor-Gouveia og en viadukt ved Lima e Silva og en viaduct i Lima e Silva med Romualdo Galvão har signert serviceordrer, garantert.

 

Ordføreren har også annonsert andre selvstendige arbeid som refererer til 2014-VM. Vil bli lagt ut på anbud, senere i år, den integrerte urbanisering av platå, i vest, og den blå lagunen i nord f.eks.

Sukk, den som har levra i behold får vel se om dette går i boks? Eller som natalensere alltid sier; Vi venter å tro det – til vi kan ta på det !!!