Arkiv

Prisen på et måltid utenfor hjemmet, stiger stadig.

Gjennomsnittlig pris på måltid utenfor hjemmet stiger til $ 27.40.

Den gjennomsnittlige prisen på et måltidet utenfor hjemme, har nå nådd R $ 27.40 i fjor i landet. Dette avsøres i en ny prisundersøkelse ASSERT 2013 og data fra 2011, viser at da var gjennomsnittlig pris R $ 22:37.

Adriano Abreu sier at et selv-betjent måltid i hovedstaden i Brasil, koster i gjennomsnitt R $ 17, 59 .

 

I Natal var den gjennomsnittlige prisen i 2012 på R $ 22,64. Verdien var den fjerde laveste i NordØst bak Fortaleza (R $ 21,18) João Pessoa (22,29) og Aracaju (R $ 22,46) og var under det regionale gjennomsnittet, har salget nå økt til R 23.74. Data fra 2011 var ikke tilgjengelig.

Ifølge undersøkelsen i år, den gjennomsnittlige prisen på måltid i Diadema (SP) var høyest blant byene kartlagt: R $ 37,41, mens Fortaleza (CE) ble registrert med den laveste verdien.

Undersøkelsen ble utarbeidet av Analyse Institute på anmodning fra Association of mat og måltider for ansatt. Og påpekt at regionen med den høyeste gjennomsnittlige prisen var i Nord, hvor gjennomsnittlige pris koster r $ 30,45.

Videre fulgte Sørøst, med måltid til en kostnad på R $ 29,51 i gjennomsnitt, etterfulgt av Midtvesten, med R $ 26,85, og Sør, med R $ 26,55.

Nordøst, i sin tur er der arbeidstakere trenger å  legge ut mindre per måltid hjemmefra: gjennomsnittlige er R $ og salget økte til 23.74.

De selvbetjente utsalgsstedene er hele tiden de som er mest populære i Brasil og det samme synes her i Natal. Man tar opp kun det man har lyst på tallerkene og som så blir veiet og du betaler. Her står en masse forskjellig varm/kald mat ferdig tillaget i store rustfrie kar og man lgger på etter smak og behag. Prisene ligger vesentlig under vanlige restauranter.

På den annen side så begynner så smått fler og fler brasser å spise middag hjemme, da dette nå begynner å lønne seg for alvor økonmisk. Bare for 10-11 år siden, så var det billigere å spise ute og våre brassevenner gjorde narr av oss fordi vi spiste middag hjemme – så ikke nå lengre. Etter at prisene på mat bare øker, så har vi nådd en magisk grense tydeligvis, for nå spiser mange av brassevennene våre middagen hjemme de også.

 

 

 

 

Ranger denne oversettelsen: