Arkiv

Det varte ikke så lenge.

IDEMA godkjenner utgivelser av lisens for tunnelen, men anbefaler EIA.

Arbeidet med byggingen av makro-drenering av gråvann-tunnelen som er inkludert i arbeidene til Arena-das Dunas må nå videre gjennom studier på hva de miljømessige konsekvensene som vil vise til hva som skjer med elven Potengi. Likevel er entrepenøren OAS gitt en midlertidig lisens for arbeidet som er utstedt av Institutt for bærekraftig utvikling og miljø RNS (IDEMA/RN).

Elisa Elsie sier at  videre studier vil måle effekten av utslipp i elva Potengi og komplementære studier vil måle effekten av utslippene i elven Potengi.

Samtykke til begynnelsen av dette arbeidet, i henhold til innehaver av de kommunale offentlige arbeider og infrastruktur (SEMOPI), Rogério Mariz, så fører alt nå frem til det neste trinnet, som er samlingen av byggeplassen. Ifølge ham er prediksjonen at arbeidene vil starte i neste uke, mens selskapet fortsatt evaluerer hvor de vil begynne å jobbe.

Ifølge aktor, Marcio Diogenes, var sist tirsdag, dag 2, det et møte mellom Idema, gründere, representanter for byen og advokat-General av kommunen, Carlos Castim. Ifølge Diogenes sa Idema at det var ingen hindring i start av arbeidene  og det er derfor utstedt en midlertidig lisens som tillater byen å starte byggingen.

Ifølge Roger Mariz, ble Idemas lisens overlevert på møtet og ble betraktet som det avgjørende punkt for å kunne gi ordre, signert av ordfører Carlos Eduardo, som på tirsdag da signert av Caixa Economica føderale, ansvarlig for utgivelsen av føderale ressurser som skal brukes.

Vi har nå den miljømessige lisensen som tillater installasjon og drift, men med serie av vilkår som kreves av IDEMA, men at arbeidet kan starte som avtalt. Ifølge Thiago Mesquita ved analyse senteret til IDEMA, så kreves det nå utfyllende studier knyttet til tilførselen av regnvann og avløpsvann tilført Potengi River og vil utføres parallelt med arbeidets gang og at dette vil ta seks måneder til et år før det kan leveres.

Det vil bli vurdert om elven Potengi vil ha muligheten til å motta alt dette vannet som skal dreneres. Pr. idag er det vanskelig for oss å avgjøre hva som vil skje med elven forklarte han. Muligheten for at masse annet organisk avfall vil følge med regnvannet og at ulovlig tilkoblinger i dreneringssystemet må tas i betraktning og også tas hensyn til i denne studien, før man kan gi en endelig lisens for bruk av tunnellen.

Dette er så a-typisk for Natal. En masse dikkedarer og utredninger som tøyes ut i det lengste for å tiltrekke seg mest mulig oppmerksomhet og for ikke å si kapital?

Vi gremmes og VM-toget kan nå snart høres i det fjerne!