Arkiv

Letingen etter vann øker.

Tankbilene reiser allerede rundt 120 km. på jakten etter vann til mange kommuner inne i landet.

Selv med den nå pågående tank-bil operasjonen, så bare øker vanskelighetene med vannforsyning i landlig område i over 144 kommuner i Rio Grande do Norte og hvor nødssituasjon nå har tendens til å forverres hvis regnet uteblir i den halvtørre regionen. Staten sivilforsvarsleir koordinator, oberstløytnant Mick Acioli Benedict, sa at i begynnelsen av krisen i mars 2012, da den planlagte ruten for vann opptaket gjort av tankbiler var normalt på 45 kilometer, men på grunn av reduksjon av vannskille og vann volumer uten å få påfylling via regn, øker nå denne denne kjøre-avstanden og er nå oppe i 120 kilometer.

I noen kommuner har man ingen mulighet til å få vann, sier Angela Acioli. Dette gjelder i hele 35 kommuner. Presidenten i foreningen av kommunene langs kysten Wild (Amlpa), Fabianio de Souza Teixeira, sa at en del andre kommuner i regionen ikke har problemer med å skaffe nok vann til sine innbyggere som ikke er i noen nødssituasjon, som f.eks.70 km. sør for Natal hvor det er mer enn nok vann til menneskelig konsum. Dog ikke til landbruket dessverre.

Teixeira sa at for å holde tørken på avstand, må ikke situasjonen blir enda mer dramatisk enn den er nå, fordi kommunene som er nære på å passere og er allerede på grensen til Paraíba, nå må leie tankbiler for å bringe vann til Brejinho, 51 km. unna, men  også på vei til å tørket opp, og måtte helt til  Vera Cruz, 70 km unna, mens grunnvannspeilet hele tiden går ned, sa han. Alt som kan humpe å gå av tankbiler for tiden, er i full jobb med å distrubuere vann over hele staten, med unntak av endel kyst-byer. Selv alle tankbilene til hæren og sivilforsvaret er nå i daglig drift og man skulle så gjerne hatt flere biler.

I mens blir hver dag uten vann et enda større problem for de stakkars menneskene som rammes og alle speider oppover og man ramser opp sine bønner til de høyere makter  og rosenkransene rasler som sykkelkjeder mellom ivrige fingre!