Arkiv

Nord-Syd korridoren for trafikken i Natal.

Kniven kutter gjennom åtte nabolag i hovedstaden.

Den fremtidige transport nord-sør trafikk korridoren vil bli en passasje på 11,7 kilometers lengde og vil passere gjennom åtte nabolag, for knytte sammen Sør og Vest områder. Prosjektet forutser urbanisasjonen fra skjæringspunktet mellom 6 km merket ved  Avenida capitão Mor Gouveia, nas Quintas gårder, før passasjen kobler seg opp mot Ponta Negra til strendene sør for byen. Langs den nye trassèn, vil den nye road korridoren kunne dra nytte av de allerede brolagte gatene og urbanisering av befolkningen, mens  i andre deler så skjærer det seg igjennom to områder med miljøvernssoner (ZPAs).

Et kutt, gjelder for eksempel den ZPA-1 sonen, som er dunas feltet mellom nabolagene i Cidade Nova og Pitimbu e Cidade Satélite og en annen, sone ZPA-5, i et område av sanddynene i Ponta Negra-distriktet og samfunnet av Lagoinha. Arbeidet med nord-syd-ruten har pågått de siste 24 måneder og etter budgivning, med levering av prognosen til 2015, så bør det i henhold til sekretær i RN Katya Pinto, bør anbudsprosessen ta seks til tolv måneder.

 

Ifølge sekretær er formålet med nord-syd-ruten, i tillegg til andre arbeider av veieplanen for det metropolitiske området, også å gi mobilitet til de viktigste nabolag i byen og klargjøre disse viktige adkomstene. Det er forventet detaljerte satellitt prognoser for trafikkantene som rammes av disse arbeidene og man ser at  trafikken vil bli redusert i avenyer som Bernardo Vieira, Prudente de Morais, Hermes da Fonseca og Salgado Filho, med raskere tilgang til 6.km punktet mot Pitimbu, Neopolis, Villa Nova og Capim Macio mot ruten Rota do Sol.

Den første fremgangsmåten regjeringen Rio Grande do Norte gjorde om nord-syd-ruten var å trekke opp et konsultasjon brev til departementet for byer, der man ber om investering. Godkjenning for finansiering av denne Pro-transport ble rapportert i mars. Nå sender departementet videre tillatelsen til å kunne motta midler til prosjektet fra Caixa Economica føderale. (Fen Føderale Investeringsbanken i Brasil)

Nå gnir natalenserene seg i hendene og sier som alltid; Vi skal tro på det – når vi kan ta (kjøre) på den!