Arkiv

Tørke og atter tørke

Tørke krymper Extremoz dammen

Den flotte ferkvannslagunen ved Extremoz, har aldri nådd et lavere nivå av vannstand enn nå. Vannsatnden som har blitt overvåket av departementet for vannresurser (Semarh), helt siden i 2007. Man er nå nede på  48.55% av den totale kapasiteten og, hvis regnet ikke kommer innen  et par måneder, så må en vann rasjonering til for befolkningen som får vann fra denne dammen og dette reservoaret er ansvarlig for vannlevering til 70% av befolkningen i Nord-regionen.

 

Koordinatoren for vannresurser i  Semarh, Joana Darc Freire de Medeiros, advarte i går om at man står i fare for en betydelig rasjonering av vann i denne tiden av tørke. Folk trenger å ta hensyn til alle lekkasjer og gjøre alt for ikke å bruke vann på en måte som forårsaker sløsing, sa hun. Ifølge Nava, sekretariatet utfører man nå en konstant overvåking for å hindre reservoarene fra å  tørke ut, noe som vil gjøre det umulig for vannlevering. Vi vil fortsette overvåking tett, men det aller viktigste er en deltakelse av selve befolkningen, sa han.

Ifølge dataene gjort tilgjengelig på nettstedet til Department of vannressurser, står lagunen i Extremoz oppfører med 11,019,525 m³, men er for tiden har den bare et volum 5,350,431 M3. Mens problemet med mangel ikke er nok, nå klager befolkningen som lever av det lokale fisket om mangel på vilkår for å gjennomføre dette i praksis. Pedro Luiz da Silva er fisker, og har 69 år. Han bor i regionen siden han ble født og når du blir spurt om graden av rikdom, avtalt med Semarh-informasjon. Jeg har aldri sett denne dammen bli så tørr som nå, sier han.