Arkiv

En COPA drøm utvikles.

Utviklingen av en drøm går fremover.
Med nedtellingen mot levering av nye Arena das Dunas, så pågår en utformingen av en stadion i et hurtig tempo av konstruksjonen, med stadig flere entreprenører som arbeider samtidig på byggeplassen. Til tross for at man å ha nådd 61.41% av det totale arbeidet og dette tilsier at man i dette øyeblikk er 8.73% foran skjemaet i forhold til den offisielle planen etablert av FIFA, så vil konsortiet som er ansvarlig for bygningen ikke spå når en overlevering av stadion vil finne sted ennå.

Emanuel Amara Após mener å ha overvunnet perioden av mistillit og konsortiet som er ansvarlig for å bygge Arena-das Dunas med fremskritt innen design og i henhold til konstruktøren i Crea-RN Eunélio Silva, kan forutse en levering av to stadion ca. to måneder før overleveringen.

Vi jobber med følelsen av å kunne holde fristen, så vi kan ikke snakke og spå om dette nå i påvente av hva som skjer, fordi det er fortsatt mye å gjøre og vi risikerer også å møte motgang pånytt. Så langt har alt gått bra og vi håper å fortsette med å arbeide på denne måten, sier Engineering Manager for Arena das Dunas, George Magellan.
Stadion er allerede ferdig med infrastruktur arbeid på 89.84% (del bygget over bakken) som er fullført, og man lukker for tiden  ringene av tribunene. Strukturen er allerede forberedt på å starte en annen svært viktig fase av prosjektet, installasjon av selve tak-konstruksjonen. (dekselet.)

 

Montering av dekkets deler er planlagt å begynne i juni. Bitene allerede er bestilt og innen få dager så bør delene begynne å ankomme på byggeplassen, sier George Magellan.

 

Som et resultat av distribusjon, vil andre trinn også anses å være viktig for funksjon av den nye arenaen, ettersom dette er audio/lyd delen av systemet, kameraovervåking, og så vel som hele systemet av belysningen av  banen.

 

Vest-sektoren av Arena das Dunas er hva man konsentrerer seg mest om for tiden sett ut fra av arbeidene. Her er også om å gjøre å gjøre en bra jobb og det som vil kreve en mest raffinerte finish i arbeidet, siden det vil være inngangsporten til delegasjonene. Her er inngangsporten til hyttene og her vil det fokuseres mot alle strukturelle deler som er  nødvendig for en god fotball kamp som garderober for lagene og dommere, medisinske sektor. Mens tjenestene her også vil ta sikte mot en tilfredsstillende scene og  det er allerede et faktum at man er igang med å legge inn kabelgater og air-condition kanaler helt skjult i veggene og taket.

Badestampene som skal brukes av idrettsutøverene er også i ferd med å komme på plass i dette området for bad/dusj/toaletter.

Dunas april 2013