Arkiv

Tre-åring døde i tragisk brann i Gramorè

Tre år gammelt barn døde i en brann i Gramoré

En brann som oppstod helt  uten forklaring, forårsaket dødsfallet til et barn på bare 3 år, tidlig igår kveld i Gramoré, nord for Natal. Lucas Gabriel Pereira dos Santos døde inne i huset og i henhold til barnets familie, ble brannen, som sannsynligvis begynte på sofaen, framkalt av dødsofferet.

Årsakene til ulykken har ikke blitt avslørt og slektninger forsøker fremdeles å forstå hva som skjedde. Barnets foreldre var ikke hjemme på tidspunktet for ulykken. De som tok seg av Lucas og hans bror på seks år, var besteforeldrene på morsiden. De gjorde lekser fra skolen inne i stuen. Min mann gikk ut for å ekspedere en person i butikken og jeg måtte også til da det også kom flere kunder. I dette tidsintervallet, har vi ikke sett noe usedvanlig, men da jeg kom tilbake til stuen og så all den tykke røyken over alt, så ble jeg desperat, sa Josefa.

Barna studerer i stuen til bestemors hus, men brannen ble registrert i stuen i huset av foreldrene til offeret. Det er et hus de sammen, driver en butikk som er eid av bestefar til Lucas Gabriel.  Vi merket ingen ting før noen ropte at det var brann og vi løp av gårde og vi så at brannen var i stuen av min datters hus. Min kone gikk inn i midten av brannen, men mitt barnebarn var ikke lenger i live, sa Julie Adams, guttenes bestefar.

Broren, den seks-år-gamle gutten ble ikke skadet. Barnas  bestemor mener at brannen kan ha blitt forårsaket av offeret selv. For han var inne i en periode hvor han hadde dilla med å tenne på fyrstikker og det kan ha vært årsaken til brannen?

Familiemedlemmer får nå hjelp av eksperter på tekniske og vitenskapelige studier fra politiet Institute av Rio Grande gjør Norte (Itep/RN) ekspertise og for å finne årsaken til brannen. Brannmenn ble kalt, men da de kom brannen hadde brannen blitt slukket av  lokale naboer. Rommet som er brent er nå blitt forseglet.

Igjen er det samme leksa altså – det er farlig å leke med fyrstikker, så hold alltid disse gjemt og på god avstand fra barn.