Arkiv

VM-2014 – Arena Fonte Nova – Ikke det helt store?

Arena Fonte Nova Stadion mislykkes ved åpningen!

Itaipava Arena Fonte Nova fortryller nok ved første øyekast, men hvis man går den nye stadion mere nøye i sømmene, så sitter man tilbake med en følelse om at her er det jamen mye som ikke er ferdig enda? Det er synd å si det, men dette arbeidet passer absolutt ikke inn i en konkuranse i regi av FIFA som har så strenge kvalitetsregler? Selv om man slo på stortromma under åpningen med artister som  Ivete Sangalo og Claudia Leite, i tillegg til den klassiske Bahia x Victoria faktoren, så klarte ikke dette å dekke over det faktum at det enda står mye igjen å fikse på, for nå virket hele området litt lurvete.

Masse løse ledninger på parkeringsplassen, dårlig renhold av området, vann lekkasjer i kraner for bad, mangel på finish på noen hele vegger og forsinkelse under åpningen på av noen portene, som generert noen uttrykk som ikke passer på trykk – for å si det pent! Frank Alcantara, President av sports komplekset måtte tilstå at feil f-var å se, men sa seg sikker på at dette ville bli reparert. Vi har allerede korrigert en masse ting, men det er en utvikling av en komplisert arena, så jeg ber dere om å hjelpe oss med å forbedre arenaen og fortelle oss hvor feilene ligger, sa han.

For under åpningen av kampen, så lot noen porter seg ikke åpne og dannet lange køer – slikt går bare ikke an.

Guvernøren i  Bahia Jaques Wagner som også kommenterte om alle feilene som ble observert under åpningen av arenaen, mente at dette var helt naturlig på et arbeid av en slik størrelse, før du gjør sammenligninger mellom Salvador og Rio de Janeiro. «Jeg liker ikke å snakke med personer som bare har kritikk i munnen, svarte han surt til media.

Imidlertid viser en slik irritasjon med negative spørsmål at kritikken så absolutt var påkrevet og at det var mange som forsøkte å bortforklare alle problemene som media hadde avdekket.

Til tross for innledende feil imponerer likevel Arena Fonte Nova, som har navn etter et nasjonalt bryggeri (ITAIPAVA) og ble solgt for den nette sum av R $ 100 millioner.

Arenaen ble bygget i løpet av 32 måneder og åpnet dørene denne søndagen (7), med 700 ansatte, 300 private sikkerhetsvakter og 1500 politimenn. Én av de ansatte kjerneansatte innrømmet at det var ikke lett å få jobben, og sa han deltok i trening siden januar.

Gjetter vi riktig så skal det nok gås mange runder til før haugen av alle feil er rettet til?