Arkiv

Er det ikke det ene, så er det det andre?

Vest området i RN  registrerer gode regn mengder.

Regionen i vestlige RN, har fått store mengder med regn i helgen. Ifølge tall utgitt av selskapet de Pesquisa Agropecuária Rio Grande gjør hadde Norte (Emparn), forekomster av regn mellom sist fredag (19) og soloppgangen i går for 92  av 167 kommuner i staten. Prognosen for i dag er skyet med en sjanse av fortsatte regndusjer.

Den største posten med regn i vest var i kommunen Campo Grande, med hele 322, 5 mm, etterfulgt av Itaú og Mossoró, med 212 og 203.5 mm, nedbør. For å gi deg en idé om mengden så regnet i Ita bare, på i slutten av forrige uke,  mer enn volumet som ble registrert i hele 2012.

Flere steder måtte sivilforsvaret trå hjelpende til for å holde styr på de viltre vann massene .

I Serra Negra Norte, hvor det regnet 117.7 mm opp til kl. 08:00 i går, økte vannstanden med 50 centrímentros for Dinamarca demningen, dette reservoaret som leverer vann til byen med kapasitet på 7 millioner kubikkmeter vann, løp helt tørr i Januar i år.

Innbyggerene i byen ble veldig glade over alt vannet som dalte ned fra himmelen og fabler nå om at de snart kan gå tilbake til normale forhold uten å være avhengig av tankbiler etc.

Stadig flere kommuner i dette området melder nå om store nedbørsmengder og økende nivåer i dammer og brønner i området. Så nå varer det vel ikke mange ukene før vi må til å skrive om flom og tilsvarende elendighet på nytt? (ironi)